„Norėčiau pastebėti, kas išskirtinio yra - pirmą kartą per reitingavimo istoriją - bent per 18 metų , ką mes darome, teismai jau yra šiek tiek su pliuso ženklu. Pirmą kartą. Apie teismus buvo labai daug kalbėta, daug metų, kodėl ir kaip, - po truputį jie pradėjo atsistatyti, ir jau yra pliusas, nekalbant apie prokuratūrą, kuri irgi buvo vertinama neigiamai, šiuo metu ganėtinai toks didelis pliusas - 28 proc. teigiamų, 20 proc. - neigiamų“, - LRT radijui sakė V.Gaidys.

Naujausia apklausa rodo, kad teismais pasitiki 25,5 proc. apklaustųjų, o nepasitiki - 25,1 proc.

V.Gaidys pabrėžė, kad pasitikėjimas ugniagesiais bei policija yra vis dar labai aukštas - atitinkamai 92 proc. ir 57 proc.

„Policija yra aukščiau negu bažnyčia, negu kariuomenė, negu prezidentas, balansas yra labai aukštas teigiamų ir neigiamų vertinimų“ - kalbėjo V.Gaidys.

Balandį išaugo pasitikėjimas kariuomene - nuo 52,6 iki 54,9 proc., pasitikėjimas bažnyčia liko toks pat - 56,4 proc. apklaustųjų.

Vyriausybe, Seimu ir partijomis, kaip ir anksčiau, gyventojai pasitiki mažiausiai. Vyriausybe pasitikėjimą deklaravo 26,2 proc. (kovą - 25,1 proc.), Seimu - 10,3 proc. (10,6 proc.), partijomis - 8,4proc. (7,4 proc.).

„Vilmorus“ apklausa atlikta balandžio 10-19 dienomis, jos rezultatus šeštadienį skelbia „Lietuvos rytas“.