Ingredientai
Gaminimo eiga
Prieskoniais įtrinkite viščiuką iš vidaus ir išorės. Padėkite į šalį.
Paruoškite kepsninę sudėję briketus netiesioginei kaitrai. Po maždaug 25–30 minučių, kai žarijos ims gražiai žėruoti, atsidarykite alaus skardinę ir nupilkite šiek tiek, kad alaus nebūtų per daug.
Užmaukite viščiuką ant alaus skardinės, kad jis „atsisėstų“. Pastatykite viščiuką į karščiui atsparų indą, įdėkite jį į kepsninę šalia žėruojančių žarijų (kad keptų netiesioginiu būdu) ir uždenkite dangtį.
Jei kepsninės dangtyje įtaisytas termometras, jis turėtų rodyti apie 185–200 °C.
Likus kepti apie 15–20 minučių, viščiuką gausiai aptepkite amerikietišku kepsnių padažu.
Viščiukas bus paruoštas po maždaug 1,5–2 valandos, kai iš mėsos ims tekėti skaidrios sultys, o viščiuko šlaunelės temperatūra pasieks 82 °C.
Jei norite, galite papildomai patepti amerikietišku kepsnių padažu.
Prieš patiekdami viščiuką supjaustykite mažesnėmis dalimis.
Patiekite ant tortilijų su kopūstų salotomis (žr. receptą 12–13 psl.) arba su orkaitėje keptomis bulvėmis bei salsos padažu.
Atsiliepimai