Ingredientai

Gaminimo eiga

Kepti kepsninėje tinka greitai pagaminami maisto produktai. Priešingu atveju jų paviršius spės apdegti ar išdžiūti dar produktui neiškepus.

Skubiam kepimui rinkitės žuvį arba kuo minkštesnę mėsą, pavyzdžiui, kiaulienos karbonadą, jauno ėriuko nugarinę ar broilerį. Jautiena naudojama tik filė pavidalo. Greitai paruošiami ir maltos mėsos muštiniai, kukuliai bei įvairiausios kepsninės dešros ir dešrelės.

Skaidulingos mėsos audiniai gali suminkštėti, prieš kepant juos palaikius
marinate.

Pagrindinė taisyklė: kuo daugiau mėsos gabaliukų, tuo arčiau anglių turi būti kepsninės grotelės, ir atvirkščiai.

Didesni mėsos gabalai ir kiti lėtai paruošiami maisto produktai kepami taip: pirmiausia užkelkite kepsninės groteles į aukščiausią padėtį, paskui sužerkite anglis į kepsninės centrą ir išdėliokite maisto produktus ant grotelių kraštų (arba atvirkščiai).

Dangčiu kepsninę uždenkite arba iš karto, arba kepimo pabaigoje.

Kepsninėje kepama kambario temperatūros mėsa. Sušalusius gabaliukus per 24 valandas atitirpinkite šaldytuve. Didesnius bus galima kepti valandą pastovėjusius kambario temperatūroje, mažesnius – pusvalandį. Mėsą gerai nusausinkite virtuviniu popieriumi, šepetėliu nubraukite visus grumstuotus prieskonius, kitaip jie užsidegs ir suteiks mėsai kartų skonį. Apšlakstykite mėsą aliejumi, kad kepsnys greičiau apskrustų.

Greitai gendančius maisto produktus laikykite šaltkrepšyje, o jei kepate sode prie namo – šaldytuve. Maistą išimkite likus pusvalandžiui iki kepimo.

Tam, kad maiste nesidaugintų bakterijos, žalius ir keptus produktus laikykite atskirai. Po darbų su žalia mėsa visada nusiplaukite rankas. Žaliems ir keptiems produktams naudokite atskiras darbo priemones.

Visada gerai iškepkite broilerį, maltos mėsos muštinius ir kiaulieną. Kad įsitikintumėte, ar gerai iškepė, medinį kepsninės iešmą įbeskite arba į maltos mėsos muštinio centrą, arba giliai į vištos kulšelės storiausią vietą. Mėsa yra iškepusi tik tada, kai išbėgantis skystis peršviečiamas ir bespalvis. Priešingu atveju reikia kepti toliau.

Sutaupysite daug laiko, jei ilgai kepamą broilerį ar pusgaminį iš pradžių apkepsite krosnyje ar mikrobangų krosnelėje ir paskui iš karto perkelsite į kepsninę.

KIAULIENOS ŠAŠLYKAS (I)

Jums reikės:
1 kg kiaulienos;
2 obuolių;
200 ml sauso balto vyno;
3 svogūnų;
druskos;
pipirų.

Gabalėliais supjaustytą kiaulieną sumaišykite su griežinėliais pjaustytais svogūnais, pipirais ir mažais gabalėliais pjaustytais obuoliais. Užpilkite vynu ir palikite marinuotis šaldytuve kelioms valandoms. Prieš kepant apiberkite druska. Ant iešmo verkite kartu su skiltelėmis pjaustytais pomidorais.

KIAULIENOS ŠAŠLYKAS (II)

Jums reikės:
1 kg kiaulienos;
400 ml rūgpienio;
3 svogūnų;
2 pomidorų;
pipirų;
druskos.

Supjaustykite pomidorus, svogūnus ir sumaišykite su kiaulienos gabalėliais. Užberkite pipirų, užpilkite kefyro ir išmaišykite. Palikite marinuotis šaldytuve per naktį. Prieš kepant apiberkite druska. Ant ieško verkite kartu su saldžiųjų paprikų gabalėliais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai