Kaip BNS pasakojo patiekalą gaminusio lietuviško maisto restorano "Marceliukės klėtis" administratorė Asta Gečytė, kiaušinienei prireikė 3,5 kilogramo šoninės, 5 kilogramų svogūnų, 1 kilogramo druskos, pusės kilogramo krapų ir 4 litrų aliejaus.

Pasak A.Gečytės, Kaliningrade vien kiaušinius į keptuvę virėjai mušė 40 minučių, dar tiek pat laiko prireikė patiekalui iškepti.

Lietuvių virėjai į Kaliningradą nusivežė ir didžiulę - 1,5 metro skersmens ir 100 kilogramų sveriančią keptuvę. Lietuvos gyventojams ši keptuvė jau pažįstama - joje keptomis kiaušinienėmis ir blynais vilniečiai bei kitų miestų gyventojai galėjo ne kartą pasivaišinti įvairių švenčių metu.

Kaliningrade paskanauti rekordinio dydžio patiekalo nemokamai galėjo apie tūkstantį žmonių. Pasak A.Gečytės, kaliningradiečiai, išgraibstę kiaušinienę per pusvalandį, labai gyrė Lietuvos virėjų darbą.

"Marceliukės klėtis" įspūdingo dydžio kiaušinienę Kaliningrade kepa nebe pirmą kartą - iš 1,5 tūkst. kiaušinių patiekalą jie kepė ir prieš dvejus metus vykusių Lietuvos kultūros dienų metu.

Paskanavę kiaušinienės, kaliningradiečiai penktadienį galėjo paklausyti koncerto, kuriame koncertavo Veronika Povilionienė su kapelija "Duja", ansamblis "Lietuva", Klaipėdos ir Kaliningrado lietuvių liaudies kolektyvai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją