Socialiniuose tinkluose E. Dragūnas šią savaitę skelbė, kad nuo balandžio pradžios jis yra Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), tačiau apie tai teismui nepranešė. Į teismą neatvyko ir jo advokatas.

Ketvirtadienį atlikėjas švenčia savo 39-ąjį gimtadienį.

Pažeidimo protokolas E. Dragūnui surašytas dėl įvykio kovo 19-ąją, kai policijos pareigūnai Vilniuje sustabdė jo vairuojamą automobilį „Audi R8” – apie 13 val. policininkai pastebėjo, kad atlikėjas nėra prisisegęs saugos diržo.

Konfliktas su pareigūnais kilo, kai šie sustabdė E. Dragūno vairuojamą automobilį – atlikėjas tikino, kad buvo prisisegęs saugos diržą.

Savo tarnybiniuose pranešimuose pareigūnai vėliau nurodė, kad dainininkas juos įžeidinėjo necenzūriniais žodžiais, nevykdė teisėtų reikalavimų.

Teismas nutarė E. Dragūną atvesdinti – atlikėjui iš anksto buvo pranešta apie bylos nagrinėjimą. „Tokios bylos nagrinėjamos dalyvaujant administracinėn atsakomybėn traukiamam asmeniui“, – pažymėjo teisėjas.

Bylą teismas nagrinės gegužės 14 d. „Žiūrėsime, ar policininkams pavyks jį atvesdinti“, – sakė teisėjas.

Ar E.Dragūnas pripažįsta kaltę, teisėjas žurnalistams negalėjo pasakyti: „Jis paaiškinimą parašė dviejuose puslapiuose, todėl sunku suprasti, jis paaiškino aplinkybes, kaip buvo sustabdytas. Jis sakė, kad buvo su diržu“.

Už šį pažeidimą E. Dragūnui gresia bauda nuo 86 iki 144 eurų bauda arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (398)