Tuo tarpu Lietuvoje, nors tokių skundų ir pasitaiko, tačiau kol kas neketinama drausti prekybos centruose pardavinėti gyvą žuvį.

"Gauname skundų, aišku, po to taikome įvairias poveikio priemones, įspėjame ir prekybininkus, bet kol kas nedraudžiame", - BNS sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji veterinarijos gydytoja Janina Kondrotienė.

Jos teigimu, ši galimybė būtų svarstytina tada, jei būtų gaunama daug skundų. Tačiau, anot J.Kondrotienės, Lietuvos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gauna nedaug skundų dėl akvariumuose sugrūstų ar sužalotų gyvų žuvų.

Pasak jos, Lietuvoje gyva žuvis yra gana paklausi. "Pas mus nuo seno įprasta, kad būtų prekyboje tokios žuvies, ir vartotojai pageidauja, ir yra paklausa, čia reikėtų labai rimtų pažeidimų (uždrausti prekybą gyva žuvimi-BNS)", - kalbėjo J.Kondrotienė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją