Nujaučia nelaimę

Dauguma iki šiol nesupranta, kaip gyvūnai geba nujausti nelaimes ir įvairias ligas. Įrodyta, kad šunys supranta, kai šeimininkas sielvartauja ar jaučiasi blogai, nes tai yra užprogramuota jų smegenyse. Šie keturkojai gali numatyti netgi pastarojo širdies sutrikimus arba epilepsijos priepuolius. Yra manančių, kad tokia šunų nuojauta gali atsirasti tik ilgą laiką gyvenant kartu su šeimininku, tačiau šie keturkojai gali nuspėti ir svetimų žmonių ligas.

Jeigu asmenys susitelktų į savo jutimus taip kaip gyvūnai, tuomet ir jie gebėtų nuspėti artėjančias nelaimes. Augintiniai į gautą ženklą reaguoja tikslingai ir objektyviai, todėl nuojauta jų niekada neapgauna. Ž

monės pasaulį suvokia skirtingai, todėl gautus ženklus interpretuoja nevienodai ir neretai klaidingai. Dar blogiau, jeigu į netikėtus kūno ženklus asmenys visiškai nereaguoja, vadinasi, juos slopina. Tačiau gyvūnai elgiasi atvirkščiai – jie ne tik į pastaruosius reaguoja, bet ir bando apie tai pranešti šeimininkui.

Užuodžia mirtį

Šunys – ne tik puikūs žmonių draugai, bet ir gydytojai, pranašai, kurie rūpinasi šeimininko emocine ir fizine būkle. Keturkojai turi nuo 1 000 iki 10 000 kartų jautresnę uoslę, todėl jiems nesunku užuosti, kad žmogus negaluoja.

Buvo atvejų, kai šunys pajuto, kad asmuo serga dar tik pirmos stadijos piktybiniu odos vėžiu. Taip pat keturkojai nuspėjo, kad keli žmonės sirgo plaučių ir krūties vėžiu. Be to, uoslė šunims padeda pajusti ir netikėtai namie apsilankiusių mirusių giminaičių dvasias. Kai tai įvyksta, jie žiūrėdami į vieną tašką pradeda loti.

Murkianti pranašė

Katė – paslapties, sumanumo, išminties, gebėjimo išsisukti iš keblios padėties simbolis. Žmonės katę tapatina su jaukumu, todėl atvykę gyventi į naujus namus ją pirmą į juos įleidžia. Tikima, kad murklės jaučia teigiamą energiją, todėl gali užtikrinti šeimos gerovę.

Kalbos, kad juodos katės neša nelaimę, nėra iš piršto laužtos. Iš tikrųjų jų energetika yra stipresnė nei kitų spalvų kačių, todėl jos gali padėti išvengti ligų arba nujausti artėjantį pavojų. Iki šiol pamačius kelią perbėgančią katę įprasta tris kartus nusispjauti arba pasiekti savo tikslą pasirinkus kitą kelią.

Sakoma, kad murklių viena koja visada yra anapusiniame pasaulyje, todėl senoliai jų neprileisdavo prie būsimų mamų ar prie ką tik gimusių kūdikių.

Švelnios ir murkiančios katės dažniausiai gali padėti tik jas mylintiems šeimininkams. Kad ir kokios murklės būtų judrios, jos nepradės žaisti su ligoniu, tačiau ramiai atsiguls šalia sergančiojo.

Prietarai

Jeigu katė atsigula ant nugaros ir miega, bus šilta.

Jei murklė susirango į kamuoliuką ir paslepia snukutį, greitai atšals ir bus dargana.

Kai katė kruopščiai laižo savo letenas, pranašauja giedrą.

Jei vakare katinas apdraskė kairę ranką, laukia nerami naktis.

Kai murklė nusičiaudi, reikia pasakyti „į sveikatą“, tuomet niekada neskaudės dantų.

Paskutinį mėnesio penktadienį kelią perbėgusi raina katė neša laimę.
Sakoma, kad į namus atėjusi murklė atneša laimę.

Susižadėjusiai porai gali kilti problemų, jeigu tarp jų prabėga šuo.

Jeigu keturkojis kaukia, toje pusėje, į kurią jis žiūri, žmonės gali sulaukti bėdų.

Jei šuo kaukia snukį pakėlęs į dangų, kils gaisras.

Kai keturkojis kaukia galvą nuleidęs į žemę, tikėtina artimojo mirtis.

Šuniukų negalima dovanoti, už juos reikia gauti bent šiek tiek pinigų.

Jeigu keturkojis nesuėda likusio ligonio maisto, vadinasi, pastarojo dienos suskaičiuotos.

Jei šuo namie staugia ir rausia duobę, kas nors mirs.

Jeigu juoda katė perbėgo kelią iš dešinės į kairę pusę, žmogus sulauks didelės bėdos.

Kai katė guli šalia ligonio, jį gydo, tačiau jei jį palieka ir negrįžta, tikėtina, kad pastarasis ilgai sirgs arba greitai mirs.

Trispalvės murklės saugo nuo nužiūrėjimų ir apsėdimų, o rudos – atneša namams turtus.

Arklys prunkščia prieš lietų, parpia prieš darganą.

Jei darbinis gyvulys neėda, o stovi susigūžęs, bus audra.

Jeigu šuo be jokio preteksto visą dieną loja, bus lietaus.

Jei saulėtą dieną karvės pradeda baubti, tuomet iš tos pusės, į kurią jos žiūri, atkeliaus lietus.

Artėjant vėtrai ir šalčiui avys pradeda labai bliauti ir badytis.

Kai oras atšąla ir atslenka lietaus debesys, arklys į žemę trina nosį.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!