Mascarponės sūris paprastai naudojamas tortams ar pyragams ruošti. Jį mėgsta daugelis smaližių. Tačiau tik nedaugelis žino, kad maskarponės sūrį visai paprasta paruošti ir patiems.
Gaminimo eiga
Jums reikės dviejų puodelių labai riebios grietinėlės ir šaukšto citrinų sulčių.
Grietinėlę supilkite į puodą ir kaitinkite, kol pradės virti. Svarbu, kad ugnis nebūtų itin kaitri (grietinėlė turi tik nežymiai kunkuliuoti). Taip ant mažos ugnies virkite apie tris minutes.
Supilkite citrinų sultis, išmaišykite ir dar virkite ant mažos ugnies apie 3 minutes.
Puodą nukelkite nuo ugnies ir apie pusvalandį palikite atvėsti.
Grietinėlę supilkite į keliais sluokniais sulankstyta marle išklotą rėtį .
Įstatykite rėtį į gilų dubenį, kad nesiektų dugno ir dėkite į šaldytųvą. Šaldytuve laikykite per naktį.
Atsiliepimai