Noriu paskųsti konsultantus parduotuvėje, nes kai man jų reikėjo dabar pat, jie buvo už trijų lentynų eilių ir nesusiprato, kad reikia prieiti – už ką jiems moka? Noriu paskųsti šeimos gydytoją, nes labai įdėmiai žiūrėjo į mane, net per akinius – turbūt norėjo kyšio. Žinau aš juos, jie VISI nori kyšių. O patys sėdi šiltai ir nieko neveikia, tik receptus rašo brangiems vaistams...

Noriu paskųsti visų valstybinių įstaigų darbuotojus, kuriems aš kada nors skambinau, nes jie nesuprato, ko man reikia, – atsiprašau, ar čia AŠ turiu žinoti, kokia mano bėda ir kur turiu skambinti? Jie turi suprasti viską iš pusės žodžio, ir nukreipti pas žmogų, kuris reikalą išspręstų. Pasistengiau sugadinti kiekvienam iš jų dieną taip, kad turbūt net kavos nesinorėjo. Už ką jiems moka?..

Noriu paskųsti mokytojus, kad per mažai auklėja mokinius būti dorais ir patriotiškais. Taip pat už tai, kad jie per daug rūpinasi vaikų popamokine veikla, nes ne jų reikalas kištis į šeimos gyvenimą, jų darbas, kad vaikas augtų toks, kokį jį noriu matyti: sveikas, atsparus ir, žinoma, patriotas. O tai sėdi šiltai, nieko neveikia, tik šimtą kartų tą patį skaitinėja...

Noriu paskųsti aplinkosaugininkus, nes Lietuvoje per daug miškų ir pelkių, kur negalima važiuoti su automobiliu, o mes juk lyg ir civilizuota šalis. Jei kažkur samana ir bus išplėšta, tai tegu padeda į vietą, kad jau taip trukdo, – už ką jiems moka?

Noriu pasiskųsti troleibuso vairuotoju, kuris šiandien piktai į mane žiūrėjo, kai ėjau per perėją. Sėdi šiltai ir sėdėk sau.

Noriu pasiskųsti gyvūnų globos tarnybos darbuotoja ar savanore, kai naktį paskambinau, nes vakare laiptinėje tupėjo mažas šuniukas, negalėjau užmigti, kaip verkė. Tai toji atvažiavus net nenusišypsojo ir nepadėkojo, o galėtų, - dar tik trys nakties buvo. Juk mano darbas paskambinti, o jos atvažiuoti, ir tik tegu nepasakoja, kad paliko namie vienus vaikus miegančius. Nes paskųsiu vaikų apsaugos tarnybai. Nors, tiesa, ten niekas nieko nesupranta, nes sėdi šiltai ir niekaip neaišku, už ką jiems moka.

Noriu paskųsti kažkokią vištą, kuri padėjo kiaušinį, kurio trynys buvo keistai oranžinės spalvos, ir aš įtariu, kad ji lesė genetiškai modifikuotas morkas, kurių karotinas nudažė kiaušinį tokia spalva, kad negalėjau valgyti ir visą dieną purčiausi. Tupi sau šiltai vištyne ir net negalvoja, kaip gali sugadinti žmogui gyvenimą.

Noriu paskųsti kaimynus, kad šypsosi kasryt sutikti, lyg kažką blogo galvotų. Jie, matyt, kažką sumanė, tikrai viskas ne šiaip sau! Kas jau čia nuoširdžiai šypsosis tokioje šalyje, kur vieni kitus tik skundžia ir ieško priekabių? Bent jau aš stengiuosi viską vertinti objektyviai. Nors kiekvieną dieną mane šokiruoja, pašiurpina ir sukrečia aplinkinių elgesys, vis dėlto laikausi, nes to reikalauja mano žmogiškasis orumas. O, kad visi taip... Būtų daug geriau gyventi mūsų Lietuvėlėje...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!