Į autobusą įlipo gal 10 jaunų berniukų, maždaug 11-13 metų amžiaus. Jau nuo pat jų įlipimo buvo galima pastebėti, kad jie yra visiškai neišauklėti. Autobuse rėkavo, keikėsi baisiausiais žodžiais, spjaudėsi, karstėsi ant autobuso turėklų. Beveik visų balsai net nemutavę, o rankose jau laiko elektronines cigaretes, žiebtuvėlius. Na, gerai, galvoju, gal trūksta dėmesio, kurio negauna iš tėvų. Tačiau labiausiai mane apstulbino, kai jie pradėjo lįsti prie žmonių ir reketuoti juos.

Pirmiausia priėjo prie savo bendraamžių berniukų, vadino juos įvairiais necenzūriniais žodžiais, grasino, kad sumuš. Vėliau susirado kitą auką, šiek tiek vyresnį, gal 15 metų vaikiną ir pradėjo jį reketuoti. Liepė per dieną gauti jiems 40 eurų, kitaip pasigaus, sumuš ar dar ką padarys. Nors vaikinas ir buvo vyresnis, bet suprantu, kad jis nieko negalėjo padaryti prieš gaują tokių agresyvių berniuku. Galiausiai liepė jam kraustyti savo kišenes, atėmė iš jo visas cigaretes. Vėliau, išlipę iš autobuso, nusivijo kitus berniukus.

Pati šioje situacijoje taip pat nieko nedariau, nes net neabejoju, kad viena nepaauklėčiau tokių vaikų, o gal dar taip pat būčiau „apiplėšta“ ar apspjaudyta. Norėjau tiesiog pasidalinti savo nusivylimu, kokie vaikai dabar auga ir kas iš jų bus toliau, jeigu net dabar tokiomis gaujomis kelia grėsmę kitiems žmonėms. Manau, kad turi būti skiriama daugiau dėmesio tokiems vaikams, jų priežiūrai ir auklėjimui.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo patirtimi? Tai galite padaryti žemiau: