„Tai, kas anksčiau Lietuvoje buvo vyrų privilegija, dabar yra norma abiems lytims. Dauguma moterų supranta ir teigiamai vertina lygias galimybes su stipriąja lytimi – jos gali savęs nesaistyti įsipareigojimais ir tiesiog pasinaudoti vyru seksualiniams poreikiams patenkinti. Tačiau taip elgtis neskuba. Gal šis vaidmuo joms per naujas ir kol kas nedrąsu prisiimti atsakomybę, kurią neša taip pasielgiantis vyras“, – sako pažinčių svetainės flirtas.lt rinkodaros vadovas Audrius Vrubliauskas.

Tik viena iš trijų moterų prisipažino, kad kartais naudojasi vyrais savo poreikių tenkinimui. Dar 5 proc. teigia, kad taip elgiasi nuolat.

„Likusios moterys ir merginos teigė, kad nėra susidėjusios su vaikinu vienai nakčiai. Kol kas. Moterų, kurios naudosis vyrais dėl sekso, dalis augs. Jos dar labiau taps nepriklausomos, nusimes pančius ir neklausys svetimų dogmų. Moterys prie naujos socialinės santvarkos lengvai adaptuosis ir daugiau problemų kils vyrams, kurie apskritai lėčiau prisitaiko. Jiems teks labiau stengtis“, – aiškina A. Vrubliauskas.

Tyrimo metu moterys taip pat atskleidė kaip vertina seksą, kuomet pasinaudojo vyru ir ryte jį paliko. Kas antra respondentė pripažino, kad toks seksas niekuo neprastesnis už įprastą su pastoviu partneriu. Dar trečdalis jų tvirtino, kad vienos nakties nuotykiai yra maloniau už įprastą seksą. Mažiau nei vienai iš penkių toks seksas nepatiko.

Tyrime dalyvavo 1305 moterys, antrosios pusės ieškančios bent vienoje lietuviškoje pažinčių svetainėje. Respondenčių amžius: 18–65 metai. Tyrimas atliktas 2015 m. balandžio pradžioje..

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)