Dainininkas skelbiant nuosprendį nedalyvavo, nes šiuo metu jis yra Norvegijos sostinėje. Po pergalės teisme savo jausmus ir pastebėjimus jis išklojo socialiniame tinkle:

Svajonę turiu...

Šiandien Trakų rajono teismas priėmė griežtą sprendimą - nuteisė mane kiaušiniais apmėčiusį veikėją laisvės atėmimu 6 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams ir įpareigojant nuteistąjį dalyvauti elgesio pataisos programoje, taip pat priteisė neturtinės žalos atlyginimą (3 tūkst. eurų) ir advokato atstovavimo išlaidas (350 eurų).

Noriu visiems pakomentuoti, ką manau apie teismo sprendimą, kad išgirstumėte mane tiesiai ir aiškiai. Niekam nelinkiu blogo. Aš noriu dainuoti, kurti, mylėti ir dalintis jausmais, emocijomis, dainomis su savo gerbėjais. Anksčiau praleisdavau pro ausis įvairius neapykantos komentarus, nekreipdavau dėmesio į tai, kad vienas ar kitas blogai pasielgia. Bet dabar supratau, kad reikia pastovėti už save. Tai buvo paskutinis lašas: kodėl vienas homofobas su tokiu išpuoliu turi sugadinti visiems koncertą ir gerą nuotaiką?.. Toks išpuolis pagal Lietuvos įstatymus - nusikaltimas, todėl ačiū teismui, kad priėmė protingą sprendimą, ir tikiuosi, kad tai bus pamoka visiems. Bet noriu pasakyti ir dar daugiau. Tegu šitas išpuolis ir sprendimas būna ne priežastis toliau skaldytis ir pyktis - tegu tai paskatina mus visus bendrai pastovėti prieš patyčias, prieš diskriminaciją, prieš tamsų požiūrį. Mes juk visi esame skirtingi, bet visi esame žmonės. Kiek paauglių mokyklose sulaukia patyčių ar smurto, ir bijo pasiskųsti dėl to? Kiek paauglių dėl to netgi nusižudo, nesulaukę palaikymo iš savo pačių tėvų?! Mielieji, atsimerkime - mūsų Lietuvėlė per maža, kad būtume pikti vieni kitiems. Tad noriu palinkėti visiems susitaikymo, ramybės, o mūsų politikams bei žinomiems, įtakingiems žmonėms - daugiau valios ir drąsos pokyčiams! Tokią svajonę turiu - kad Lietuva būtų draugiška visiems!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1126)