20 cm. skersmens tortui reikės:

Pagrindui:

70 gr. migdolų
70 gr. cukraus pudros
1 a.š. migdolų skonio esencijos
1 a.š. kakavos miltelių
30 gr. sviesto
1 kiaušinis

Šokoladiniam sluoksniui:

150 gr. sviesto
150 gr. šokolado (85 proc.)
100 gr. virtų burokėlių
3 val.š. kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
100 gr. miltų
3 dideli kiaušiniai
sauja dž. spanguolių
apelsinų žievelės
2-3 val.š. romo
4-6 val.š. cukraus

Pirmiausiai pagaminamas pagrindas. Migdolai virtuvinių kombainų arba blenderiu sutrinami kartu su cukraus pudra. Į gautą masę įlašinama migdolų esencijos.

Sviestas išlydomas su kakava. Paliekamas atvėsti. Į mišinį įplakamas kiaušinis.

Mišinys supilamas į migdolų masę, viskas labai gerai išmaišoma, išeina tokia tarsi tirštoka pasta. Šią pastą reikia tolygiai paskirstyti ant kepimo popieriumi dengto torto kepimo formos dugno. 10 minučių pašaunama į orkaitę (170 laipsnių C).

Toliau gaminamas šokoladinis torto sluoksnis. Burokėliai sutrinami virtuviniu kombainu / blenderiu / galima tarkuoti bulvine tarka.

Miltai sumaišomi su kakava ir kepimo milteliais. Gerai būtų persijoti. Kakavos skoniui sustiprinti galima įberti šiek tiek druskos.

Didesniame inde ant garų ištirpiname šokoladą. Įpilame romo. Sudedame gabalėliais smulkintą sviestą. Nuimame nuo garų ir leidžiama atvėsti.

Kiaušinių tryniai gerai suplakami ir supilami į atvėsusią šokolado masę.

Į masę įmaišomi burokėliai, įtarkuojama apelsino žievelė, suberiamos džiovintos spanguolės.

Galiausiai įberiamas miltų mišinys. Viskas gerai išmaišoma.

Baltymai suplakami su cukrumi iki standžių putų (cukrų reikėtų dėti palaipsniui).

Plakti baltymai yra supilami ir sukamaisiais judesiais įmaišomi į masę.

Masė supilama į torto formą ant jau paruošto pagrindo, pašaunama į orkaitę (180 laipsnių C) ir kepama 40 minučių. Ar iškepę, tikrinama mediniu pagaliuku, kai įsmeigus į tortą, jis ištraukiamas be prielipų.

Tortui leidžiama atvėsti. Prieš tiekiant į stalą galima apibarstyti cukraus pudra ir papuošto šokolado drožlėmis.

Skanaus Jums linki Vitalija!
Šaltinis
Temos
feastofguiltypleasures.blogspot.com
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)