Miesto valdžia nekreipia dėmesio net į tai, jog minkštus ledus gaminančios dvi kurorto įmonės yra trejiems metams laimėjusios prekybos vietų konkursus ir už šį sezoną jau sumokėjusios pinigus.

Daugiau negu 10 metų kurorte minkštus ledus gaminančios bendrovės vasarą Palangoje savo produkciją kasmet pardavinėdavo iš gatvėje pastatytų ledų porcijas dozuojančių šaldiklių.

Pernai Maisto kontrolės ir veterinarijos tarnyba pareikalavo, kad nuo atmosferos poveikio ir dulkių šaldiklis gatvėje būtų uždengtas iš trijų šonų ir iš viršaus.

Šiemet Palangos valdžia tokį laikinąjį prekybos įrenginį pavadino palapine ir J.Basanavičiaus gatvėje iš jo prekiauti uždraudė. Savivaldybės specialistai ledais pasiūlė prekiauti prie šaldiklio pasistačius skėtį.

Tačiau prekiauti gatvėje dozuojamais ledais apsisaugojus vien skėčiu draudžia Maisto kontrolės ir veterinarijos tarnyba.

Skystų ledų gamintojai parengę skėčio su papildoma apsauga projektą, tačiau abejoja, ar ir šiam sumanymui bus pritarta.

Prieš minkštus ledus Palangoje nusiteikę savivaldybės specialistai turi paruošę dar vieną argumentą.

Maisto kontrolės ir veterinarijos tarnyba išaiškino, kad minkštus ledus dozuojančiame šaldiklyje vyksta galutinis ledų gamybos procesas.

Maisto kontrolės ir veterinarijos tarnyba iš minkštų ledų pardavėjų ketina reikalauti, kad prie šaldiklio būtų atvestas karštas ir šaltas vanduo bei kanalizacija.

Miesto valdžia neslepia, kad prekybos minkštais ledais Palangoje norima atsikratyti dėl teršiamos aplinkos.

Verslininkai mano, kad šiemet kilusį valdžios karą su minkštų ledų pardavėjais kursto fasuotų ledų gamintojai - brangiausioje kurorto vietoje šalia įsikuriantys konkurentai mažina jų pelną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją