Didesnių nusižengimų tarnybos metais nebuvo – paprastai nebent dėl judesių rikiuotėje, neatiduotą pagarbą ar kitas smulkmenas būdavo nuobaudos, bet čia tik smulkmenos – manau, visiems įvairių dienų būna. Užsimano išsidirbinėti, kokią nesąmonę kas lepteli, „atminkom“ tuos atsispaudimus ir tiek.

Kalbant apie alkoholio vartojimą kariuomenėje, gal aš patekau į pavyzdinę kuopą, bet išgertuvių nebūdavo, jei užuodi, kad kažkuris iš kuopos karininkų galbūt išgėręs, tai to nematydavai, nes jis nesirodydavo mums, kariams, ir tai likdavo tik spelionėms ar kalboms. Kaip sakoma, ne pagautas – ne vagis.

Žodžiu, aš tik gerus atsiliepimus galiu sakyti – esu laimingas, kad teko tarnauti Lietuvos kariuomenėje ir visiems galiu drąsiai pasakyti, kad nėra ko bijoti, tai tikrai puiki patirtis, be kurios vyrai negali vadintis tikrais vyrais. Tai – mūsų pareiga.

Gal nepriklausomybės pradžioje ir buvo visko, bet dabar kariuomenė yra tik kariuomenė – ten puikus maitinimas, aprūpinimas, įdomūs užsiėmimai. Tikriausiai man labiausiai atmintyje įstrigo pratybos – visada turėjome pakankamai šovinių manevrams imituoti, dūminių uždangų granatų ir spec. priemonių, teko mėtyti tikras kovines granatas, vyko koviniai šaudymai į taikinius šaudykloje maždaug kartą per dvi savaites. Į mokymų lauką, jei jis būdavo toliau nei už 5 km, visada veždavo sunkvežimiais, kad mokymams liktų daugiau laiko. Seržantai juokaudavo, kad kariuomenėje ne vaikščioti bando mus išmokyti.

Vykdavo tolimi žygiai, kai mūsų ekipuotė būdavo minimali, kad būtų lengviau žygiuoti. Tokiu atveju žygį papildydavome patys, imituodami lėktuvo antskrydį ar pasalą – į tuos mūsų žaidimus mielai įsitraukdavo mūsų būrio vadai, nes praktika niekam nemaišo. Po atsitraukimo manevro visada sustodavom aptarti, ką dar galėtume patobulinti.

Tarnauti verta pabandyti kiekvienam – niekas tikrai neskriaudžia ir nesityčioja, kaip vis girdžiu kalbant, jokių „diedovščinų“ nei kvapo nelikę (bent jau Rukloje – ten aš tarnavau) ir galiu kalbėti ši savo patirties. Aš už tarnybą kariuomenėje, juk kuo toliau, tuo labiau ta tarnyba tampa tik simboline – vos 9 mėn. Tai tikrai labai nedaug!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo patirtimi. Gal galite papasakoti savo patirtį kariuomenėje, norite pasidalinti mintimis apie privalomą karinę tarybą? Laukiame Jūsų minčių žemiau: