„Vyresnioji karta dar prisimena garsiai signalizuojančias šiukšliavežes, į kurias tiesiogiai ištuštindavome savo šiukšlių kibirus, nesinaudodami atliekų surinkimo konteineriais, dabar apie rūšiuojamąjį atliekų susirinkimą primena tik buvęs makulatūros ir unifikuotos stiklinės taros surinkimas bei supirkimas. Nuo to laiko labai pasikeitė įsigyjamų prekių struktūra, atsirado vis daugiau ir įvairesnio pobūdžio pakuočių. Juk dažnai nepagalvojame, kad visas būsimas atliekas perkame patys sau“, - komentavo A. Makauskas.

Anot bendrovės vadovo, šiuo metu jau galima pastebėti, kad visuomenė atliekų rūšiavimą ir tiesiog atsakingą savo ir kitų aplinkos priežiūrą vertina kaip natūralų veiksmą. „Vienareikšmiai galima tvirtinti, kad žmonių ir įmonių požiūris per praėjusį dvidešimtmetį pasikeitė tik į gerąją pusę. Tam įtakos turi ir kartų kaita, jų požiūrio ir elgsenos teigiami pokyčiai, komunalinių atliekų tvarkymo sistemas administruojančio personalo kvalifikacijos augimas ir, be abejo, paslaugų teikėjų kompetencijos bei techninių galimybių didėjimas“, - sakė įmonės vadovas.

Komunalinių atliekų ir ekologijos verslo bendrovės vadovas pastebi, kad augantis supratimas apie švaresnės aplinkos poreikį kelia aukštesnius veiklos standartus ir paslaugų teikėjams.

„Nuo tada, kai 1995 metais buvo įkurta bendrovė – keitėsi daug kas. Pradėjusi nuo antrinių žaliavų̨ surinkimo ir paruošimo perdirbti Vilniaus mieste, dabar mūsų įmonių grupė veiklą vykdo penktadalyje Lietuvos teritorijos, todėl iššūkių turime kiekvieną dieną“, - pasakojo A. Makauskas.

„Pastaruoju metu pagrindiniu prioritetu pasirinkome rūšiavimo priemonių̨ bei atliekų apdorojimo technologijų atnaujinimą. Į tai nukreipta didžiausia dalis mūsų investicijų. Tarp atliekas tvarkančių įmonių pirmieji sukūrėme ir rinkai pasiūlėme automatizuotą technologinių procesų valdymo sistemą ir mobiliąją aplikaciją klientams, atnaujinome naudojamų specializuotų automobilių parką moderniomis trijų sekcijų šiukšliavežėmis, kurios atitinka pažangiausius ekologinius standartus“, - teigė A. Makauskas.