Pasak jo, tuo metu šaliai elektros energija buvo tiekiama iš Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės, o elektros stygius buvo kompensuojamas iš Latvijos perkama energija.

"Lietuvos energijos" generalinis direktorius Rymantas Juozaitis BNS teigė, jog tai buvo menkas gedimas. "Po kelių valandų generatorius vėl buvo paleistas", - sakė R.Juozaitis.

VATESI vadovas Saulius Kutas taip pat tvirtino, kad incidentas nebuvo reiškmingas. "Su branduoline sauga tai nebuvo susiję", - sakė S.Kutas.

V.Uspaskichas BNS teigė, kad apie šį incidentą visuomenė nebuvo informuota, nes nematyta reikalo tai padaryti. "Nemanau, kad šis įvykis labai būtų įdomus visuomenei todėl, kad kažkokio ypatingo dalyko ten nebuvo", - sakė V.Uspaskichas.

Liberalcentristas Andrius Endzinas šį įvykį palygino su "sovietine praktika, kuomet apie avarijas sužinoma ne iš oficialių pareigūnų lūpų, o iš gandų ar tik po kelių savaičių".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją