Ingredientai
Gaminimo eiga
Šiltame piene ištirpinkite cukrų ir sausas mieles ir leiskite kelias minutes pastovėti.
Pieną lengvai išplakite su ištirpintu sviestu ir kiaušiniu.
Miltus sumaišykite su druska. viduryje padarykite duobutę ir supilkite pieno ir kiaušinio plakinį.
Tešlą minkykite apie 15 minučių, kol pradės žvilgėti.
Tešlą susuktą į kamuolį uždenkite rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje pastovėti apie 2 valandas, kol iškils.
Iškilusią tešlą dar kartą gerai išminkykite, iškočiokite į stačiakampio lakštą (jis neturi būti itin plonas).
Ištirpinkite aptepui skirtą sviestą ir gerai išmaišykite su ruduoju cukrumi ir cinamonu. Gausiai aptepkite iškočiotą lakštą.
Lakštą įpjaukite du kartus - padalinkite į tris vienodo pločio juostas ir juos supinkite kaip kasą. Pynės kraštus užlenkite į viršų.
Likusiu aptepu gausiai aptepkite pynės viršų.
Pynę palikite pastovėti dar pusvalandžiui.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
Atsiliepimai