Tačiau ji suklydo – saugos bendrovės darbuotojai peržiūrėjo vaizdo įrašus, kurie atskleidė, kaip pasinaudodama rankų miklumu R. Gendvilienė pasisavina pinigus.

Kad šiaulietė pasisavino svetimus pinigus, nusprendė ir teismas – patenkinę prokuratūros prašymą, teisėjai R. Gedvilienei nurodė nemokamai išdirbti 180 valandų viešųjų darbų, juos atliekant per 6 mėnesius.

Buvusi bendrovės darbuotoja sutiko atlyginti „G4S Lietuva“ padarytą žalą, tačiau tikino, kad pinigų nepasisavino, bet neatmetė galimybės, jog pinigai galėjo dingti dėl jos klaidos.

Bylos duomenimis nustatyta, kad dar 2012-ųjų liepos 30 d. vakarą R. Gendvilienė savo darbo vietoje į „Swedbanko“ bankomato kasetes turėjo sukrauti 220 tūkst. Lt. Dideli pinigai moteriai greičiausiai susuko galvą – ji į kasetę neįdėjo 20 tūkst. Lt.

Tyrimas buvo pradėtas, kai panaudota bankomato kasetė po kelių dienų grįžo į banką – darbuotoja pati pranešė, kad trūksta pinigų. Tuomet saugos bendrovės darbuotojai kreipėsi į banką, kurie patvirtino informaciją apie pinigų dingimą.

„Tada mes pradėjome analizuoti medžiagą, peržiūrėjome vaizdo įrašą ir pastebėjome, kad kraudama bankomato į 200 Lt nominalo kasetę R. Gendvilienė neįdėjo vieno pakelio pinigų“, – teisme sakė saugos bendrovės Šiaulių skyriaus apsaugos vadovas.

Jis teigė, kad darbuotoja pinigus pakišo po stalu, nors juos turėjo įdėti į bankomato kasetę.

„Kai reikėjo krauti pinigus į banko kasetes su dažais, su kuriomis reikia elgtis labai atsargiai, kadangi gali sprogti, R. Gendvilienė palindo po stalu pasiimti nukritusią kempinę paminkštinimui, nors ją galėjo pasilenkusi pasiimti su ranka ar pasispirti su koja, kaip paprastai daroma, bet ji po stalu užtruko net apie dešimt sekundžių“, – apsaugininkas teigė, kad tuo metu moteris galėjo pinigus užsikišti už prijuostės.

Tiesa, anot jo, vaizdo įraše judesių, kad R. Gendvilienė pinigus užsikiša už prijuostės, nesimato.

Paaiškėjus, kad dingo 20 tūkst. Lt, buvo patikrintas po stalu esantis šiukšlių kibiras, tačiau jame pinigų nebuvo rasta. Šiukšlės iš saugos bendrovės nebuvo išvežtos, o ir, kaip teigė liudytojai, būtų neįmanoma nepastebėti pinigų, jei jie būtų išmesti į šiukšlių kibirą.

„Negalėjo pinigai dingti kažkur bankomate ar pervežimo metu, kadangi išdavimo ir grįžusios plombos atitiko“, – teigė saugos bendrovės darbuotojas.

Vaizdo įrašas tapo pagrindiniu įrodymu baudžiamojoje byloje – teisėjai konstatavo, kad R. Gendvilienė turėdama tikslą pasisavinti svetimus pinigus, tyčia jų neįdėjo į bankomato kasetę ir juos pasisavino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)