Tiek konkurenčių paskutinėje rungtyje 31-erių Londono olimpinė čempionė nebuvo aplenkusi per visą savo karjerą.

Penktadienį Romoje (Italija) vykusiame trečiajame pasaulio taurės etape lietuvė po trijų rungčių bendroje įskaitoje buvo tik 20-a.

Net auksiniame 2013-ųjų pasaulio čempionate jos užduotis nebuvo tokia sudėtinga: tuomet L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė startavo viena pozicija anksčiau ir nuo lyderės atsiliko 46 sekundėmis.

Šįkart jai reikėjo eikliai bėgant ir taikliai šaudant „sudeginti“ 59 sekundes, ir tai vilnietė padarė per tris ketvirtadalius distancijos, o finišuodama net nebejautė į nugarą kvėpuojančių varžovių.

„Nuo pirmos rungties mane kamavo blogos mintys. Visai nesitikėjau, kad tapsiu nugalėtoja, nes prieš mane buvo daug stiprių varžovių. Labai džiaugiuosi“, – pirmadienį grįžusi iš Italijos sostinės, pasakojo pajėgiausia šalies penkiakovininkė.

Sportininkė prisipažino galinti tik spėlioti, kokia jos reali persvara prieš konkurentes bėgimo ir šaudymo rungtyje – Romoje paskutinio rato lietuvei nebereikėjo bėgti maksimaliu tempu.

Bet patyrusi atletė suvokia, kad dėl rankoje turimo galingo kozirio nereikėtų atsipalaiduoti fechtuojantis, plaukiant ar jojant.

„Žinau, kad bėgime esu stipri, taip pat stengiuosi susikoncentruoti šaudydama, kad paleisčiau kuo mažiau šūvių pro šalį. Bet pradėti varžybas iš karto laukiant paskutinės rungties būtų klaida. Trasoje ir šaudykloje visko gali nutikti. Jei šį kartą atsigriebiau, kitąsyk to gali nebeužtekti“, – neketino leistis užliūliuojama L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Romoje ją pačią nuvylė pasirodymas fechtuojantis – pirmoje rungtyje varžybų favoritė buvo tik 25-a.

„Reikia daugiau dirbti“, – išvadą padarė pati penkiakovininkė.

Plaukime L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė užėmė 21-ą, jojime – 11-ą vietą.

Varžybos Italijoje jai buvo tik antros šį sezoną. Prieš tai olimpinė čempionė dalyvavo antrame pasaulio taurės etape Egipte ir taip pat neturėjo lygių. Tolesnis L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės tvarkaraštis išliks neperkrautas startais: birželį Minske (Baltarusija) laukia pasaulio taurės finalinis etapas, o liepą Berlyne (Vokietija) – planetos čempionatas.

Primename, kad Romoje 1349 taškus surinkusi L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė antrą vietą užėmusią vengrę Szofia Foldhazi aplenkė 9 taškais, o bronzą pelniusią Rusijos atstovę Donatą Rimšaitę – 13 taškų. Kita lietuvė Karolina Gužauskaitė užėmė 19-ą vietą (1275 tšk.).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)