Šio žygio maršrute bus ir Lenkijos teritorija prie Vroclavo miesto. Motociklininkų kelionė prasidės balandžio 25d., kai jie iš Maskvos į Berlyną vyks per Minską, Brestą, Vroclavą, Brno, Bratislavą, Miuncheną, Vieną, Prahą, Torgau ir Karlshortą, rašo „Fakt“.

Sužinoję apie tai savo pasipiktinimą išreiškė lenkų baikeriai, kurie priešinasi V. Putino bičiulių kelionei per Lenkijos teritoriją. „Facebooke“ jau kuriamos grupės, kurios koordinuos veiksmus prieš „naktinius vilkus” Jau paskleistas ir šūkis: „Rusijos banditų kelionei per Lenkijos teritoriją – ne!”.

„Vilkų“ lyderis Aleksandras Zaldostanovas, kaip rašo „Wirtualna Polska”, rusų kalba transliuojamoje Lenkijos radijo laidoje pareiškė, kad „naktiniai vilkai“ keliaus per Lenkiją nepaisydami jokių protestų.

„Tai ne pas juos į svečius važiuojame, nes mūsų galutinis tikslas – Berlynas. Kokia bus surengta akcija prieš mus, tokia bus ir mūsų reakcija”, – sakė jis lenkų radijui.

A. Zaldostanovas protesto akcijos organizatorius pavadino provokatoriais. „Mūsų organizacija turi savo įsitikinimus ir savas vertybes. Niekada jų neatsisakysime. Viena jų – pergalės II pasauliniame kare įamžinimas. Todėl darysime savo ir tegul mums niekas netrukdo”, – sakė „vilkų“ vadeiva.

Tuo pačiu jie pradės savo klubo baikerių 2015 metų vasaros sezoną, kuris sutampa su diena, kai prieš 70 metų sovietų armija apsupo Berlyną. Kremlius „naktinių vilkų” vadeivą A. Zaldostanovą, pravarde „Chirurgas“, vadina rusiškojo patriotizmo ikona. Po Krymo aneksijos „vilkai” patruliavo keliuse ir organizavo automobilių su rusiškomis vėliavomis pravažiavimą į Krymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)