Anot vokiečio, tai atsiliepė jo rezultatui, jį dėl to galėjo aplenkti Sebastianas Vettelis. Tačiau Lewisas nesutinka su kolegos nuomone.

- Jūsų komandos kolega mano, kad jūs jam sugadinote lenktynes. Ar su tuo sutinkate?

- Visiškai nesutinku. Nico lenktynės nėra mano rūpestis, aš turiu kontroliuoti savo automobilį ir stengtis kuo greičiau atvažiuoti iki finišo. Aš tai ir padariau. Aš nieko nedariau specialiai, nemažinau greičio, o jei Nico ruošėsi mane aplenkti, jam reikėjo pabandyti tai padaryti. Bet mes to nematėme.

- Ar komandoje jau buvo apie tai kalbėta?

- Ne. O kodėl toks pokalbis turėtų būti? Mes juk laimėjome lenktynes, iškovojome pergalingą dublį.

- Taip, situacija keista. Bet lenktynės jums šiandien buvo lengvas pasivaikščiojimas – jūs pirmavote ramiai ir užtikrintai.

- Taip, šiandien aš važiavau savo malonumui. Automobilis buvo labai gerai sureguliuotas Šanchajaus trasai, galėjau jį pilotuoti labai tiksliai. Žinote, rytą mane į trasą vežęs vairuotojais vairą sukinėjo dviem pirštais. Aš lygia tą patį bandžiau daryti per lenktynes (juokiasi..). O jei rimtai, tai buvo svarbu vairuoti labai tolygiai, stengtis išvengti slydimų posūkiuose, kad pernelyg nesidėvėtų priekinė kairioji padanga.

- Ar jūs specialiai startui automobilį pastatėte įstrižai dideliu kampu?

- Ne, nebandžiau jo specialiai orientuoti pirmojo posūkio kryptimi. Važiuodamas apšilimo ratą stengiausi įšildyti padangas ir staiga mašiną pradėjo nešti, ji vos neatsidūrė visai šalia sienos. Pagalvojau, įdomu, kas vyksta. Kai automobilis sustojo, aš jau nieko negalėjau padaryti.

- Nico kalbėjo, kad dėl jūsų jo sustojimo metu vos neaplenkė „Ferrari“. Bet tai yra jo problemos, o ne jūsų?

- Manau, kad taip. Galų gale, jo gi niekas neaplenkė.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.