Po septintos valandos ryto Rimkuose sustabdytas automobilio „VW Golf“ vairuotojas Algirdas J., gim.1957 m., sakė, kad nieko negėrė. Kai alkoholio matuoklis parodė 0.71 prom. alkoholio, vyras prisipažino. Jis išvakarėse išgėręs litrą nestipraus alaus. Tačiau jo manymu, nuo tokio kiekio neturėjo būti net ir tiek alkoholio organizme. Algirdas susimastė, ir prisipažino, kad buvo išgerta daugiau, ne tik lengvo alaus. Sakė, šventė mirties metines. Gal kažkam tai ir šventė.

Kitoje kelio pusėje sustabdyto automobilio „Chevrolet Kalos“ vairuotojui Jonui S. gim. 1960 m., taip pat nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.51 prom. Vyriškis važiavo prekiauti į Dituvos turgų ir negalėjo patikėti, kad nuo išgerto litro alaus, gali būti tokių bėdų. Dabar teks metus vaikščioti pėsčiomis ir dar ne mažiau kaip tris šimtus eurų teks sumokėti valstybei.

Tuo metu Rimkuose susidarė nedidelė transporto spūstis. Vieni vairuotojai ilgai krapštėsi ieškodami dokumentų, kiti nepajudėjo iš vietos, kol vėl dokumentų tvarkingai nesusidėdavo į „papkutę“. Vienam vairuotojui, gimusiam 1940 metais, trūko kantrybė. Vežęs į miestą pieną vyras išvairavo automobilį „VW Golf“ per ištisinę liniją į priešingą eismo pusę. Aplenkęs vilkiką jis vis tiek įstrigo spūstyje, automobiliu priekiu atsirėmęs į kitoje kelio pusėje sustabdytas mašinas. Garbaus amžiaus vairuotojui už kelio ženklinimo nepaisymą surašytas protokolas.

Apie 9 valandą ryto policijos pajėgos išsirikiavo Tauralaukyje. Čia, tik prasidėjus reidui, mieste įvyko dvi avarijos ir patruliams teko pagelbėti kolegoms.

Tilžės gatvėje automobilis susidūrė su stirna, o kitame miesto gale, Taikos prospekte, šalia vieno prekybos centro, automobilio „Peugeot“ nesuvaldė moteriškė ir atsitrenkė į apšvietimo stulpą.

Į šią avariją atskubėjo ir medikai. Vairuotoja sukūlusi vos prieš tris mėnesius pagamintą automobilį buvo blaivi. Iš pradžių aiškino, kad užstrigo vairas, tačiau kai policininkai apžiūrėjo vairuotojos avalynę, ji nieko nebesakė.

Dėl pakilusio kraujospūdžio moteriškė norėjo su medikais važiuoti į ligoninę, bet vėliau persigalvojo. Nevažiavo.

Kone tuo pat metu Tauralaukyje įvyko gaudynės. Nusileidęs nuo kalno ir pamatęs policijos postą, vairuotojas apsuko automobilį „Infinity FX 35“ ir suskubo važiuoti kuo toliau nuo bėdos. Patruliai visureigį pavijo Liepojos gatvėje. Jo vairuotojui Karoliui Ž., gim. 1984 m., nustatytas vidutinis - 1.80 prom., girtumas. Jaunas vyras paaiškino, kad išvakarėse, tai buvo penktadienis, miesto krepšinio komanda „Neptūnas“ gėdingai pralaimėjo dzūkams. Vaikinui pasidarė liūdna ir apmaudu, o dar su savo moterimi kažką ne taip pakalbėjo. Po to barai, naktiniai barai. O kai rytą vairavo, tai suveikęs instinktas – pamačius policiją bėgti.

Vyras svarstė, kad galėjo ir nebėgti, nes akys tyros, gal būtų ir nestabdę. Juk ne visus iš eilės stabdo. Jaunuolis sakė, kad pavaikščios pėsčiomis, nemato problemų. Jis padarė išvadą, kad taip turėjo būti.

Po pietų kelių policijos patruliai patikros postą įrengė Gargžduose, Minijos slėnyje. Publika čia važiuoja įvairi, kas iš turgaus, kas į turgų, kas ėriuką vežą pas daktarą, o kas ir girtas.

Sustabdžius endriejaviškį, „BMW -530“ vairuotoją Donatą N., gim. 1986 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.52 prom. Žmogus nepatikėjo, kad nuo alaus iš viso galima įpūsti. Esą jam kažkoks policininkas sakęs, kad jis gali reikalauti, kad pareigūnams dar kartą patikrintų alkoholio matuokliu. Po 20-ies minučių pareigūnai vyrui leido dar kartą pabandyti laimę. Ir antrą kartą alkoholio matuoklis parodė, kad Donatas nėra visiškai blaivus - 0.49 prom.

Beje, pakartotinis girtumo tikrinimas, tai tik pareigūno geranoriškumo klausimas. To daryti pareigūnai neprivalo. Ir vienu ir antru atveju, jis nieko nepažeidžia. Į teismą keliauja pirmo pūtimo rezultatas.

Netrukus įdomi situacija susiklostė dar vienam vairuotojui nustačius girtumą. Jau besibaigiant reidui, buvo sustabdytas automobilis „Opel Astra“. Jo vairuotojui Evaldui P. gim. 1978 m., nustatytas lengvas girtumas - 0.49 prom. alkoholio. Pilietis paaiškino, kad nestipriai gėrė išvakarėse, o dabar prieš vairuodamas burną išskalavo burnos skalavimo skysčių. Po penkiolikos minučių alkoholio matuoklis Evaldo girtumo neberodė. Aparato ekrane užsižiebė trys nuliai. Sprendimas ir šiuo atveju priimtas Gargždų teismas.

Reido pabaigoje, Doviluose buvo sustabdytas motociklininkas, kuris neturėjo teisės vairuoti ir automobilio vairuotojas, kuris tempė priekabą neturėdamas tam tinkamos vairavimo kategorijos.