Dar prieš 8 ryto greitį ribojantį ženklą kelių policijos patruliai pastatė nuo Savanorių prospekto važiuojant Kirtimų gatvės link, pakeliui į „Regitrą“. Tuo pačiu keliu saulėtą dieną ne vienas traukė ir į Trakus.

Pasirodo, vis dar nemadinga pasibaigus techninei apžiūrai naudotis autovežio paslaugomis. Nors įstatymas įsigaliojo praėjusių metų vasarą, ne vienam vairuotojų vis dar sudėtinga paisyti kelių eismo taisyklių reikalavimų ir negaliojantį eisme automobilį vežti kaip priklauso, o ne vairuoti patiems.

Pirmasis „pamiršęs“ laiku pakeisti tranzitinį automobilio numerį pareigūnų nemalonę užsitraukė automobilio BMW vairuotojas. Jaunas vyras buvo nekalbus. Netrukus pareigūnų akį patraukė gerokai apdaužytas automobilis „Chrysler“. Jo vairuotojas sakė jau tokį nusipirkęs. Kaip pats sakė, žinojo, kad po avarijos automobilis nebegalėjo dalyvauti eisme, jam panaikinta techninė apžiūra, tačiau vis tiek važiavo. Kol jaunas vyras laukė pareigūnų rašomo protokolo, keturkojis keleivis įsitaisė vairuotojo vietoje ir ramiai dairėsi, kas vyksta aplinkui. Automobilio vairuotojas pajuokavo, kad geriau jau būtų leidęs vairuoti savo keturkojui bičiuliui.

Pareigūnai stebėjo ne tik pro juos važiuojančius automobilius. Nuo posūkio puikiai matėsi ir Savanorių prospekto dalis šalia degalinės. Staiga vienas vairuotojų sustojo, tada pareigūnai patikrino kodėl. Vyras paaiškino, kad niekada nevairuoja, kai reikia kalbėti telefonu, tad ir sustojo. Dėl visa ko jam dar teko pasitikrinti alkoholio matuokliu, tačiau tai buvo tik formalumas – ekrane rodė nulius.

Visai kitokį vaizdą alkoholio matuoklio ekrane išvydo „VW Passat“ vairavęs vyras. Su vaikais jis važiavo į kaimą.

„Bet aš tik vakar alaus“, – neslėpė nuostabos vyras ir pripažino, kad naktį visgi miegota mažokai.

Vairuotojas atviravo, kad per kokių 12 metų vairavimo stažo tai pirmas atvejis, kada jis viršijo leistiną normą. Pirmą kartą įkliuvusiam vairuotojui pasisekė – automobilis nebuvo konfiskuotas. Vyras telefonu surado blaivų vairuotoją ir jo sulaukęs, pagaliau pratęsė kelionę. Tik jau kaip keleivis.

Dar vienam vairuotojui akivaizdžiai nepasisekė – į „Regitrą“ važiavo dar vasario mėnesį baigusiais galioti automobilio numeriais.

Reido metu policijos pareigūnai kelias minutes nestabdė vairuotojų – pro juos pravažiavo įspūdinga motociklininkų kolona. Šeštadienį „plieninių žirgų“ entuziastai iš pat ryto rinkose Trakuose.

Tačiau vos pravažiavus motociklams, automobilių vairuotojai vėl sulaukė policijos pareigūnų dėmesio.

Du vairuotojai kalbėjo telefonu net važiuodami pro policijos kordoną. Be techninės apžiūros nustatyti iš viso keturi vairuotojai. Paskutinėmis reido minutėmis „Toyota“ automobilio vairuotojo teko aiškintis, kodėl dokumentuose savininku įrašytas asmuo, nors tranzitiniai automobilio numeriai registruoti įmonės vardu. Tokiu numeriu pažymėtu automobiliu gali eisme dalyvauti tik įmonės atstovas. Vyras pareigūnams išdėstė savo versiją, kurioje nuskambėjo frazė ir „mane išdūrė“, tačiau DELFI papasakoti savo versijos vyras jau nenorėjo.