Pasak jo, bendrovė girą pradėjo gaminti, nes mano, kad vaisvandenių rinkoje geros giros pasirinkimas dar yra mažas, atvirkščiai nei alaus rinkoje, kur yra didelė gero ir kokybiško alaus pasiūla.

"Kalnapilio-Tauro grupė" vartotojams pasiūlys dviejų rūšių girą - natūralią ir šokoladinę, ji bus pilstoma į 0,5 ir 1,5 litro plastikinius butelius.

"Jei gira bus populiari, ateityje galvosime apie jos išpilstymą į stiklinius butelius ir skardines", - sakė V. Tekorius.

Jo teigimu, bendrovė per metus numato išvirti panašų giros kiekį, kokį išverda Šiaulių "Gubernija".

Dabar "Premium" kategorijos girą Lietuvoje gamina bendrovės "Švyturys-Utenos alus", "Gubernija", "Selita", "Coca-Cola Bottlers Lietuva".

"Kalnapilio-Tauro grupė" pernai uždirbo 710,4 tūkst. litų audituoto grynojo pelno. 2003-iaisiais bendrovė buvo patyrusi 5,481 mln. litų nuostolių.

Pernai bendrovės, užimančios apie penktadalį šalies alaus rinkos, pajamos sumažėjo 1,5 proc. - nuo 102,085 mln. iki 100,542 mln. litų.

"Kalnapilio-Tauro grupę" valdo Danijos koncernas "The Royal Unibrew".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją