Pranešama, kad problemų kilo dėl transmisijos agregatų valdymo prietaisų. 

Kaip rašo newsru.com, Alabino poligone bandoma 12 kovos mašinų. Parado repeticijos metu užfiksuoti du transmisijos agregatų valdymo sistemos gedimai, nesklandumai dėl padėties nustatymo jutiklių, tačiau, kaip teigia aukšto rango šaltinis, šios problemos nėra „kritinės“. 

Vis dėlto „Armata“ tankus gaminančios „Uralvagonzavod“ įmonės vadovybė tikina, kad ši informacija neatitinka realybės.

Bendrovės „Uralvagonzavod“ kuriamos kovos mašinos
„Atsakingai jums pareiškiu, kad tai – visiškas absurdas, nieko panašaus nebuvo. Paradinėje aikštelėje vyksta mechanizuotosios kolonos judėjimo manevrų treniruotės. Šioje treniruotėje dalyvauja ir „Armata“ tankai. Problemų, kylančių sprendžiant judėjimo užtikrinimui skirtas užduotis, nekilo – kaip treniravosi, taip ir toliau treniruojasi. Suteikiame paramą, mūsų serviso brigados teikia įvairaus pobūdžio kvalifikuotą pagalbą tam, kad užtikrintume Gynybos ministerijos organizuojamus treniruočių procesus“, – patikino „Uralvagonzavod“ gamyklos atstovas, atsakomybę dėl nutrūkusios repeticijos permesdamas ant šauktinių pečių.

„Jei mechanikas-vairuotojas užmigo, kam gi apie tai rašyti, kam tai įdomu? Jei kas nors atidarė dangtį, kad patikrintų, kiek liko aušinimo skysčio, kam gi iš to daryti sensaciją? Juk tai – įprasti darbo procesai. Jūs savo ruožtu rašote, kad jūrų pėstininkai žengė ne koja kojon. Šioje situacijoje lygiai tas pats. Tai nėra sisteminės problemos“, – piktinosi vienas iš „Uralvagonzavod“ vadovų. 

Kitas šios gamyklos atstovas paaiškino, kad gamintojas siūlė atsiųsti į paradą savo patyrusius ekipažus, tačiau Gynybos ministerija nusprendė, kad tai jiems nepriimtina. Taigi ekipažų parengimas vykdomas tuo pačiu metu, kai ruošiamos instrukcijos. 

Vienas iš T-14 tanko konstruktorių patikino, kad „Armata“ valdymo sistema buvo kuriama specialiai minimalius pasirengimo įgūdžius turintiems kariams.

Bendrovės „Uralvagonzavod“ kuriamos kovos mašinos
„Vietoje svertų ten šturvalas, du pedalai kaip automobilyje, automatinė pavarų dėžė. Jei mašina sudėtinga, tai nereiškia, kad ją sunku valdyti. Valdymo prasme viskas padaryta taip, kad būtų intuityviai suprantama ir paprasta. Paradas parodys, kad įvaldyti šiam tankui pakanka dviejų ar trijų mėnesių“, – patikino jis.

Šiuo metu Alabino poligone besipraktikuojantys ekipažai prieš tai buvo mėnesį apmokomi Nižnij Tagilo poligone. 

Karo ekspertas, Rusijos karinės pramonės komisijos kolegijos ekspertų tarybos narys Viktoras Murachovskis atkreipė dėmesį į faktą, kad „Armata“ taps pirmuoju tanku istorijoje, kuris dalyvaus parade dar neatlikus bandymų.

V. Murachovskio pateikiamais duomenimis, „T-14 Armata“ bandymai dar nepradėti. 

„Rossijskaja gazeta“ leidinys dar 2015 m. sausio mėn. rašė, kad pirmoji naujų tankų partija kariuomenei bus pristatyta jau po kelių dienų.

Šią kovos mašiną „Uralvagonzavod“ sukonstravo vos per penkerius metus. Šio tanko valdymas – skaitmeninis, todėl tanko bokštelyje nieko nėra.

Ekipažui skirta speciali šarvuota kapsulė. Šios kapsulės konstrukcija turi išspręsti ekipažo saugumo problemas, kurias kaip palikimą T-90 gavo iš legendinio T-34.

Šiuose tankuose ginklų vieta buvo šalia ekipažo. Tų pačių trūkumų turi ir užsienietiški „Leopard“ ir „Abrams“ tankai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1832)