Reikės:

700 g žemės riešutų be lukšto
2 v.š. medaus
2 v.š. nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus

Sausoje keptuvėje iki lengvo parudimo apskrudinu žemės riešutus be lukšto, atvėsinu ir beriu į virtuvinio kombaino indą su S formos peiliais. Tausojant kombaino variklį, peilius įjungiu kas 15-20 min., malant po 1-3 min. Tai kartoju mažiausiai 10 kartų, kol riešutų masė taps vientisa ir blizgi. Tuomet malu dar 2-3 kartus, riešutus pagardinusi medumi ir nerafinuotu saulėgrąžų aliejumi.

Kai jau išgaunama norima tekstūra, riešutų sviestą pilstau į nedidelius indelius. Kambario temperatūroje šis skanėstas puikiai laikosi 2-3 savaites, o šaldytuve – net iki 2 mėnesių.

Skanaus!