Ingredientai:

10 kiaušinių
5 šaukštų majonezo
2 šaukštų Dižono garstyčių
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Papuošimui:

1 morkos
kelių juodųjų alyvuogių be kauliukų
kelių šakelių šviežių krapų
kelių plonų svogūnų laiškų
kelių ridikėlių
20 juodųjų pipirų žirnelių

Kietai virtus kiaušinius perpjaukite išilgai pusiau. Atsargiai išimkite trynius ir juos šakute sutrinkite, įmaišykite majonezą, garstyčias, prieskonius bei ištrinkite į vientisą masę. Paruoštą įdarą konditeriniu maišeliu įspauskite į baltymų puses.

Norėdami įdarytus kiaušinius papuošti kaip pelėdžiukus, iš pjaustytų alyvuogių žiedelių padarykite akis, o iš morkų – nosis, antakius – iš šviežių krapų.

Kiaušinius – kiškius puoškite ausimis, padarytomis iš morkų, akimis – iš pipirų, nosimis – iš ridikėlių ir ūsais – iš svogūnų laiškų.

Norėdami paruošti įdarytus kiaušinius-viščiukus, nupjaukite tik nedidelę kiaušinio viršūnėlę, per kurią galėtumėte išimti trynį. Kiaušinio apačioje baltymą kiek įpjaukite, kad tvirtai stovėtų.

Paruoštu įdaru įdarykite ertmę kiaušinio baltyme ir užvožkite nupjautąja baltymo dalimi taip, kad iš vienos pusės įdaras gražiai matytųsi. Puoškite įdarytus kiaušinius kaip viščiukus: akims panaudokite juodųjų pipirų žirnelius, o snapelius ir kojytes išpjaukite iš plonomis juostelėmis pjaustytos morkos.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją