Štai dvi situacijos, nufilmuotos Šiauliuose. Vaizdo įrašų autoriai teigia, kad šiuose filmukuose matomų automobilių vairas buvo dešinėje pusėje. Vis dėlto ši aplinkybė neatleidžia jų vairuotojų nuo KET laikymosi.

Is serijos apie"anglus"
Posted by Rytis Stanelis on Wednesday, April 8, 2015

Varinejam, vairas desinej, uz vairo blondine :)
Posted by Evaldas Tautkus on Wednesday, April 8, 2015

Verta priminti, kad vasario pradžioje Konstitucinis teismas pripažino, kad laikinai vairuoti automobilį, kurio vairas yra dešinėje pusėje, galės visi mūsų šalies piliečiai, ne tik nuolat gyvenantys užsienyje ir ten įregistravę savo transporto priemones, bet ir tie, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta yra Lietuvoje.

Konstitucinis Teismas penktadienį pripažino, jog įstatymų nuostatos, kai draudimas dalyvauti viešajame eisme motorinėms transporto priemonėms, kurios pritaikytos eismui kairiąja kelio puse ir (ar) turi vairą dešinėje pusėje, netaikomas laikinai (iki 90 dienų per metus) į Lietuvą su užsienio valstybėje įregistruotomis transporto priemonėmis atvykusiems Lietuvos piliečiams, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta yra užsienio valstybėje, o Lietuvos piliečiams, kurių nuolatinė gyvenamoji vieta yra Lietuvoje – taikomas, – prieštarauja Konstitucijai.