Katytė buvo priglausta moters, kuri negalėjo tinkamai ja pasirūpinti: nematė ar nesugebėjo pamatyti, gydyti košmariškų akių problemų, dantenų uždegimo ir kitų bėdų, kurių pasekmė – išsivystęs aklumas, sužalotas žandikaulis, depresija.

Lariska buvo viena iš keliasdešimt susirgusios kačių globėjos gyvūnų, kuriai, kaip ir daugeliui, reikėjo skubios pagalbos. Kai ją pamatėme pirmą kartą, ji sėdėjo susikūprinusi ant spintelės ir atrodė, kad kiekviena jos ląstelė liūdi ir kenčia fizinį bei emocinį skausmą. Siūlėm konservų – be reakcijos. Tik į glostymus ir švelnų kalbėjimą ji kažkiek reagavo.

Buvome tikri, kad katytei siaubingai kažką skauda. Kai pražiodėme, viduje buvo daugybė sugedusių dantukų, o uždegimas perėjęs į žandikaulį. Ar Jums kada skaudėjo dantį? O kokius penkis vienu metu? Lariska buvo parodyta gydytojams. Tuoj pat buvo suleisti vaistai nuo skausmo, paskirti antibiotikai, o kitai dieną įvyko operacija. Akytės jau neišgelbėsime. Viena galbūt kažkiek dar mato, kita – visiškai išnykusi.

Šiuo metu Lariskos dantukai sutvarkyti, katytei nebeskauda! Dabar ji mėgaujasi gyvenimu ir tiki stebuklais. Niekada nepamiršime mūsų pirmojo susitikimo – tokio nelaimingo gyvūno nesame matę! Tačiau viskas praeityje – Lariska dabar visai kita katytė. Nesustodamai murkia, minko letenėlėmis, griūna ant šono, verčia jau suapvalėjusį nuo gero gyvenimo pilvuką, prašo bendravimo ir meilės.

Lariska yra tikra draugė – visuomet šalia, visur nori dalyvauti. Žmogaus nuoširdus rūpestis ir draugystė – didžiausia dovana, už kurią Lariska kasdien dėkoja bučiniais ir murkimu. Ji žaidžia, išdykauja, puikiausiai sutaria su kitais gyvūnais (svarbu, kad jų nebūtų keliasdešimt...). Lariska nemato, bet tai visiškai netrukdo jai gyventi įprasto gyvenimo, net ir prisitaikyti prie naujos aplinkos. Pūkuota minkštuolė nepasiklys ieškodama dubenėlių su maistu, kraiko dėžės ar Jūsų lovos. Jei tik dairotės geriausios draugės, švelniausio, minkščiausio, murkiančio angelėlio, Lariska kaip tik Jums.

Nereikia gyvūno gailėti dėl jo aklumo, jei šis nė kiek netrukdo normaliai gyventi. Meilės ir dėmesio Lariskai reikia. Tikimės, kad tiek prisikentėjusi ji atkreips gero žmogaus dėmesį, kuris sutiks dalintis savo namais ir draugyste. Nuo operacijos dienos Lariska gyvena laikinoje globoje pas rūpestingą savanorę. Deja, globoti ją gali iki balandžio vidurio, todėl turime skubėti dairytis šeimininkų ar kitų laikinų, saugių namų.

Prašome skambinti ir rašyti mums tel. 8 650 90 159, 8 615 58 898, 8 689 73 782. Lariska šiuo metu yra Vilniuje, prireikus bandytume ieškoti transporto ir į kitus miestus. Daugiau informacijos – telefonu (VšĮ „Rainiukas“).