Ingredientai

Pienas 1.5 l
Cukrus 150 g
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus suplakite iki standžių putų.

Dalį (apie 2-3 cm) vanilės ankšties įmeskite į pieną ir užvirkite.

Šaukšteliu kabinkite kiaušinio baltymus ir dėkite juos virti į pieną.

Išvirtus baltymus išgriebkite ir sudėkite į lėkštes.

Išimkite vanilės ankštį ir išmeskite.

Į verdantį pieną įmaišykite išplaktus kiaušinio trynius (juos pilant nuolat maišykite pieną) ir suberkite cukrų. Nukelkite puodą su pienu nuo ugnies.

Patiekiant pienišką sriubą pilkite ant išvirtų baltymų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Lengvai paruošiamas
15 min.

Arbūzų sriuba lieknėjantiems

Lengvai paruošiamas
30 min.

GAIVU: arbūzų sriuba su mėlynėmis

Lengvai paruošiamas
20 min.

Šalta braškių sriuba