"Verslo žinios rašo", kad dabar dar ne visos "Lietuvos dujoms" priskirtos teritorijos yra dujofikuotos, o konkurencijos atsiradimas skatintų dujų sistemų plėtrą.

"Gamtinių dujų labai didelis poreikis. Vakarų Lietuva beveik visai nedujofikuota. Darbo yra 20-30 metų į priekį.", - sakė Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos Dujų skyriaus vedėjas Danas Janulionis.

Pasak D.Janulionio, "Lietuvos dujoms" nuo seno buvo priskirtos tam tikros teritorijos, nors kai kuriose jų vis dar nėra dujotakių, juos tiesti kitoms bendrovės dabar yra užkertamas kelias.

Kol kas realia "Lietuvos dujų" konkurente save vadina "Intergas", o ateityje, jei bus pakeista licencijavimo tvarka, konkurencija gali dar išaugti.

Šiuo metu dujų skirstymo licencijas turi septynios įmonės, pavyzdžiui, "Achema", "Josvainiai", "Kauno energija", "Druskininkų dujos", "Joniškio energija".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją