Pasistenkite kasdienį savo racioną papildyti priešuždegiminiais maisto produktais. Kuo dažniau vartosite šį maistą, tuo mažiau jūsų organizme liks uždegiminių procesų. Uždegimus malšina šie maisto produktai ir medžiagos: 

Visi vaisiai ir daržovės dėl daugybės maistinių medžiagų ir skaidulų padeda kovoti su lėtiniais uždegimais, taigi pasistenkite kasdien suvartoti atitinkamą kiekį šių produktų. Šviežia žemės ūkio produkcija šiuo atžvilgiu turi dar stipresnį poveikį.

Į savo mitybą itin vertėtų įtraukti obuolius, uogas, brokolius, grybus, papajas, ananasus ir špinatus.

Šis švelnus gėrimas puikiai padeda ne tik sumažinti juosmens apimtį, bet ir mažina uždegimus. Šios arbatos flavonoidai turi natūralių priešuždegiminių savybių. Tuo tarpu mokslininkai yra parodę, kad žaliojoje arbatoje esanti medžiaga EGCG padeda deginti kūno riebalus.

Šie širdžiai naudingi riebalai padeda didinti „gerojo“ cholesterolio – didelio tankio lipidų – kiekį ir malšina bendrą uždegimą. Puikūs šių riebalų šaltiniai yra alyvuogių aliejus, migdolai ir avokadai.

Tyrimai yra parodę, kad mityba, turinti didelį procentą omega – 3 riebalų rūgščių ir mažą kiekį omega – 6 riebalų rūgščių, yra susijusi su mažesniu uždegimų lygiu. Geri omega – 3 riebalų rūgščių šaltinai yra graikiniai riešutai, linų sėmenys ir žuvis, pavyzdžiui, laukinė Aliaskos lašiša.   

Tam tikri prieskoniai, tarp jų česnakai, ciberžolė, cinamonas, imbieras ir aitriosios paprikos, turi galingų uždegimus mažinančių savybių, todėl kuo dažniau stenkitės jais gardinti savo maistą. 

Pakankamas kiekis skysčių yra esminis dalykas, norint išplauti iš organizmo uždegimą keliančius toksinus. Per dieną pasistenkite išgerti 2 l vandens. Nepamirškite, kad sportuodami po kiekvieno fizinių pratimų pusvalandžio papildomai turite išgerti 300 ml vandens.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)