Tešlai:

4 dideli kiaušiniai
2 puodeliai šviesiai rudos cukraus
1 ½ puodelio aliejus (alyvuogių, rapsų ar kito mėgiamo)
2 puodeliai miltų
11 g kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 šaukštelis druskos
3 puodeliai tarkuotų morkų
1 puodelis auksinių razinų
1 puodelis džiovintų ananasų

Varškės kremui:

700 g "Prezident" varškės
1 apelsino sultys
1 pakelis želatinos (6 arbatiniai šaukšteliai)
200 g cukraus pudros

Papuošimui:

200 g šokolado kepiniams
100 g sviesto
100 ml grietinėlės

Kiaušinius ir cukrų gerai išsukti maišytuvu, tada supilkite rapsų aliejaus ir pastoviai maišykite. Tada suberti išsijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską kartu. Ir vėl maišykite.

Pabaigoje įdėti morkas, razinas ir ananasus ir gerai išmaišyti.
Tešlą pilame į apvalią kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. (Apie 1 stiklinę tešlos supyliau į nedidelę kekso formą, ja panaudojau lizdo formavimui). Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepkite apie 40 -50 minučių.(patikrinkite su sausu pagaliuku). Leiskite atvėsti prieš išimdami iš formos.

Kol pagrindas aušta, pasigaminame kremą. Sultis užpilti ant želatinos, išbrinkinti ir ištirpinti. Varškę išplakti su cukrumi, įpilti vanilės esencijos 1 arb. šaukštelį. supilti ištirpintą želatiną, viską gerai išmaišyti. Atšalusį pagrindą padalinti į 3 dalis, sutepti kremu ir uždėti vieną dalį ant kitos. Aptepti kremu.

Iš šokolado pasigaminti kremą papuošimui. Grietinėlę užvirti, sudėti sviestą, pastoviai maišyti, tada sudėti sulaužytą šokoladą, puodą nukelti nuo ugnies ir maišyti kol šokoladas ištirps ir gausis vienalytė masė. Kai šokoladas pradės stingti, aptepti juo visą tortą.

Almina

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)