Greta tokių ryškių Anglijos aktorių kaip Tomas Hardy ir Gary Oldmanas bei Švedijos talentų Noomi Rapace ir Joelio Kinnamano juostoje pasirodysiantis V.Casselis šįsyk įkūnijo jam itin tinkantį griežtą neigiamą personažą – aršų Stalino režimo palaikytoją daktarą Zurabiną. Artėjančios filmo „Numeris 44“ premjeros proga, kuri Lietuvoje įvyks balandžio 24 dieną, kviečiame artimiau susipažinti su vienu garsiausių Prancūzijos aktorių, turtingos biografijos 48-erių V.Casseliu.

Tikrasis V. Casselio vardas – Vincentas Crochonas.

Vincento tėvas – žinomas aktorius Jeanas-Pierre‘as Casselis (tikrasis vardas – Jeanas-Pierre’as Crochonas). Jis mirė 2007-aisiais nuo vėžio būdamas 74-erių. Aktoriaus motina Sabine Litique buvo žurnaliste.

V. Casselio brolis Mathias Crochonas yra geriau žinomas Rockin’ Squat vardu, jis yra prancūzų hiphopo grupės „Assassin“ reperis. Aktoriaus pusiau sesuo Cécile Cassel yra aktorė ir dainininkė.
Vincentas Casselis

Aktoriaus ūgis – 187 cm.

Jo pravardė – Vinzas.

V.Casselis teigia, kad lankstumą ir judėjimo laisvę paveldėjo iš tėvo.

Kai buvo vaikas, aktorius turėjo šunį, kurio vardas buvo „Ici“ – prancūzų kalba tai reiškia „čia“.

Paauglystėje Vincentas buvo išties probleminis jaunuolis – jis lankė net tris internatinio tipo mokyklas, viena iš jų buvo katalikiška, kurioje V.Casselis tapo ateistu. Iš visų mokslo įstaigų aktorius pabėgo.

Kai V.Casselio tėvai išsiskyrė 1980-aisiais, jo motina persikėlė gyventi į Niujorką, kur jis išmėgino jėgas populiarėjančioje hiphopo scenoje.

Tapti aktoriumi Vincentas nutarė būdamas 15-os.

V.Casselis nuo 17-os ketverius metus mokėsi cirko mokykloje.

Aktorius buvo vedęs tik kartą – italų gražuolę Monicą Bellucci. Jiedu susipažino 1996-aisiais drauge filmuodamiesi prancūzų filme „The Apartment“. Pora susituokė 1999-aisiais, o 2013-aisiais išsiskyrė „šalių susitarimu“. Jie turi dvi dukras – 10-ies Devą ir gegužę 5-erių sulauksiančią Leonie.

V.Casselis įgarsino personažą Diegą prancūziškoje animacinio filmo „Ledynmetis“ versijoje.

Garsindamas Holivudo filmus prancūzų kalba, V.Casselis dažniausiai savo balsą paskolina Hugh Granto įkūnijamiems herojams.
Vincentas Casselis

Aktorius yra nusifilmavęs Prancūzijoje populiarioje „Renault Clio“ reklamų serijoje, kur jis vaidino merginos vardu Nicole mylimąjį.

Prancūzijoje susikurti kieto vyruko įvaizdį V.Casseliui padėjo bendradarbiavimas su scenaristu, aktoriumi ir režisieriumi Mathieu Kassovitzu.

Kaip savo mėgstamiausius darbus V.Casselis įvardija 1995-ųjų filmą „La Haine“ ir 2004-ųjų „Renegade“.

Vienas žinomiausių V.Casselio vaidmenų tėvynėje – prancūzų nusikaltėlio ir bankų plėšiko Jacques’o Mesrine’o rolė dviejų dalių 2008-ųjų filme „Mesrine“.

Aktorius puikiai įvaldęs kapueirą – Brazilijoje išvystytą kovos meną. Savo sugebėjimus V.Casselis pademonstruoja 2004-ųjų filme „Oušeno dvyliktukas“.

Vaikystėje tėvo namuose V.Casselis sutiko legendinę operos divą Marią Callas.

Anglakalbiame kine V.Casselis debiutavo nusifilmavęs 1998-ųjų istorinėje dramoje „Elžbieta“.

Filmuodamasis 2000-ųjų M.Kassovitzo trileryje „Purpurinės upės“ per vienos kovos scenos filmavimus V.Casselis susilaužė nosį.

V.Casselis per du mėnesius pramoko kalbamosios rusų kalbos vaidindamas rusą Kirilą 2007-ųjų filme „Rytietiški pažadai“.

Nors iš pirmo žvilgsnio V.Casselis atrodo itin rimtas ir santūrus, jiedu su M.Bellucci lankėsi Rio de Žaneiro karnavale.

Be gimtosios prancūzų ir trupučio rusų, aktorius laisvai kalba anglų, italų ir portugalų kalbomis.

V.Casselis apie jo asmenybę: „Iš tiesų esu gerokai labiau pažeidžiamas nei daugelis įsivaizduoja. Gyvenime esu šiek tiek piktas.“

Apie tai, ką veiktų per paskutines penkias gyvenimo minutes: „Paskutinį kartą pasimylėčiau.“

Apie aktorinius pasirinkimus: „Mano tėvas garsėjo lengvomis komedijomis, o štai aš – pamišusių prasto charakterio blogiukų vaidmenimis. Man patinka būti blogam.“

Pagal bestseleriu tapusį sukrečiantį to paties pavadinimo Tomo Robo Smitho romaną pastatytoje juostoje „Numeris 44“ žiūrovai nusikels į vieną tamsiausių Rusijos istorijos laikotarpių – stalinistinius 1953-uosius.

Kaip rasti žudiką, kuris neegzistuoja ir kuo baigsis nusikaltėlio persekiojimas, Lietuvos žiūrovai filme „Numeris 44“ sužinos jau nuo balandžio 24 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)