Trečiadienį didžiausia apyvarta pasižymėjo "Snaigės" (SNAI) akcijos, kurių kaina pakilo 2,19 proc. iki 16,35 lito, o apyvarta siekė 472,7 tūkst. litų. Didžiąją dalį apyvartos sudarė du stambesni sandoriai, kurie buvo panašūs į iš anksto sutartus.

Suaktyvėjusią prekybą šaldytuvus gaminančios bendrovės akcijomis galima sieti nebent su žinia, kad Ukrainos Aukščiausioji Taryba (Rada) pradėjo svarstyti pasiūlymą sumažinti muitus importuojamiems šaldytuvams pusiau nuo 10 iki 5 proc.

Taip pat kiek aktyviau buvo prekiauta ir didžiųjų Vilniaus biržos bendrovių "Mažeikių nafta" (MAZN) ir "Lietuvos telekomas" (LTEL) akcijomis, kurių kainos atitinkamai nusistovėjo 7,9 lito bei 2,21 lito taškuose, o apyvartos siekė 160 tūkst. litų ir 157 tūkst. litų.

Visoje Europoje dėl problemų priimant Europos sąjungos konstituciją bei dėl pranešimų apie lėtėjančią ekonomikos raidą kapitalo rinkose tvyro slogios nuotaikos - tai palaipsniui atsispindi ir Lietuvoje sumenkusiomis apyvartomis bei neigiamu brangusių ir pigusių akcijų santykiu.

Panaši situacija biržoje gali išlikti dar kuris laikas, tiesa vėliau, jau prasidėjus paskutiniam antrojo ketvirčio mėnesiui galima laukti investuotojų didesnio aktyvumo, kuris bus paremtas pusmetinių veiklos rezultatų prognozėmis - investuotojai vėl pradės performuoti savo portfelius.

JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją