Pristatome projekto dalyves: tai žinoma aktorė Aušra Štukytė, populiari dainininkė Liveta Kazlauskienė ir DELFI skelbtame konkurse dalyvavusi skaitytoja Eglė Grigaliūnienė.

L. Kazlauskienės tikslas – įtilpti į „M“ dydžio džinsus

„Man visuomet labai smagu išbandyti kažką naujo. Be to, esu girdėjusi, jog limfodrenažiniai masažai yra naudingi ne tik grožiui, bet ir sveikatai. Ypač tiems, kurie turi problemų su venomis. Aš turiu paveldėjusi šią problemą iš mamos, man dažnai tinsta kojos, tad labai noriu išbandyti šį masažą“, – sako atlikėja L. Kazlauskienė.

Žinoma moteris neslepia ir dar vieno tikslo, dėl ko sutiko dalyvauti projekte: ji nori įtilpti į „M“ dydžio džinsus. „Į „S“ dydį jau nesitaikau, mano amžiuje tai mažai realu“, – juokiasi ji ir atskleidžia pagrindinę savo grožio paslaptį: svarbiausia mylėti save.

„Tai išmokau visai neseniai, nes visą gyvenimą labiau mylėjau kitus. Tikrai nesu ta, kuri dažnai lankosi grožio salonuose, dažniausiai viską darydavau pati. Noriu natūraliai pasenti, sulaukti raukšlelių, noriu gyventi kuo natūraliau. Nes tos chemijos, sintetikos aplink mus dabar yra tiek daug, kad net jaunos merginos neatsispiria, o kas jų laukia ateityje – niekas nežino. Aš prisimenu savo mamytę, savo močiutę, savo mamos seseris ir matau, kokios jos yra gražios. Tad dažnai pamąstau, jog man užtenka to, ką paveldėjau iš jų, ką man davė Dievulis, tereikia tik puoselėti, prisižiūrėti save“, – įsitikinusi 50-metė scenos žvaigždė.

Ji džiaugiasi, jog nuo šiol lieknės besimėgaudama specialiais masažais bei laikydamasi interneto puslapio „Sulieknėk sveikai“ įkūrėjos, mitybos specialistės Vaidos Kurpienės sudaryto asmeninio mitybos plano.

L. Kazlauskienė neslepia, jog sau pati gražiausia buvo tuomet, kai svėrė 61 kilogramą. „Kai pradėjau lauktis dukros Ingridos, aš svėriau 47 kg. Esu svėrusi ir 51 kg, tačiau tokia aš būti nebenoriu. Būtų idealu, jei projekto pabaigoje man pavyktų sulieknėti iki 61-65 kg“, – savo planus dėstė dainininkė. Pasak jos, senti ir paleisti vadelių jai neleidžia būtent duktė, norinti, kad mama išbandytų viską, kas nauja, o ne sėdėtų namie su laikraščiu rankose.

Prieš sutikdama dalyvauti A. Štukytė pažvelgė į mėnulio kalendorių

Lietuvos kino, teatro ir televizijos aktorė Aušra Štukytė, kurią šiuo metu įkūnijančią įvairius žinomus personažus galima pamatyti TV3 laidoje „Pakartok“, prieš sutikdama dalyvauti DELFI projekte pirmiausiai pasakė išsiaiškinsianti, kokia šiuo metu mėnulio fazė.

„Priešpilnis nėra pats idealiausias laikas pradėti lieknėti, tačiau tai ir ne pilnatis, kada galima sakyti „šaudytumėm tuščiais šoviniais“, – juokiasi 38-erių žvaigždė. - „Kai mėnulis pilnėja, viskas aplink pilnėja. Na, bet yra kaip yra, bus tik idomiau.“

Šiuo metu ji sako besirengianti 44 dydžio rūbais. „Ir tai man yra „Stop“ ženklas. Žinau, kad privalau gerti kur kas daugiau vandens, valgyti pusryčius, atsisakyti miltinių patiekalų. Jei prisitaikyčiau jau turimas žinias, galbūt ir sugгįžčiau į savo įprastą 38 dydį, bet pasiūlymas sudalyvauti jūsų projekte teikia daugiau vilčių, nei vien tik „galbūt“, – pasakoja aktorė.

Šiuo metu 82 kilogramus sverianti A. Štukytė atvira: „Nenoriu būti „S“ dydžio, man ir „L“ dydis gražu, tačiau jaučiu, kad pati jau nebekontroliuoju savo svorio, ir mielai, su specialistų pagalba, noriu jį „pakinkyti“. Domiuosi sveika gyvensena, taisyklinga mityba nuo pat studentavimo laikų. Daug metų derinau produktus, negėriau kavos, nevartojau miltinių produktų, šokolado, rūkytų mėsos gaminių, bet po truputį jie visi surado kelią atgal į mano racioną. Ir dabar turiu tai, ką turiu – „putlias“ apimtis. Pamenu, buvo etapas, kai atėjusi į prekybos centrą, suprasdavau, kad nėra nė vieno produkto, kurį norėčiau suvalgyti. Ir nuo tos minties taip pavargau, kad numojusi ranka į tai, kas sveika, ėmiau valgyti tai, kas skanu. Tikiuosi, kad šis projektas padės surasti balansą.“

Moteris sako nežinanti, kiek kilogramų būtų idealu netekti projekto metu. „Tiesiog noriu gerai jaustis. Sveikatos problemų aš neturiu, tačiau kam laukti tų problemų? Geriau iš anksto jų išvengti“, – prisipažįsta Aušra.

DELFI skaitytojos Eglės tikslas – minus 40 kg

„Aš visada skundžiuosi: turiu viršsvorio, reikia kažkaip susiimti, išsioperuoti smegenis, nes viską žinau, ką reikia daryti, bet negaliu“, – savo kovos su nereikalingais kilogramais istoriją pradeda DELFI skaitytoja Eglė Grigaliūnienė.

35 metų moteris savo pagrindine problema įvardija besaikį valgymą vakarais, grįžus iš darbo, todėl sako, jog jai reikia kažko, kas priverstų susiimti.

„Dabar aš turėsiu parodyti rezultatus, nebeturiu, kur dingti. Visi žino, kad dalyvauju šiame projekte, gerbia mano tikslą ir, tikiuosi, man padės“, – šypsosi banko administratore dirbanti Eglė.

Jos pagrindinis siekis – surasti darbo ir gyvenimo balansą.

„Sau pati gražiausia buvau, kai svėriau 65 kilogramus. Tokia buvau prieš daugiau nei 2 metus, tačiau pastojau ir viskas pasikeitė. Dabar sveriu 110 kilogramų. Jokiu būdu dėl dabartinio svorio nekaltinu nėštumo ar, juo labiau, vaiko. Niekas man iš paskos su šaukštu nevaikščiojo ir maisto nekišo. Dabar noriu geriau jaustis, todėl būsiu laiminga, jei šis projektas man padės sulieknėti iki 99 kg. O po geros pradžios, dar per kurį laiką, tikiuosi „sumažėti“ iki 70 kg“, – savo tikslus įvardija „Sulieknėk sveikai“ dalyvė. Ji atvira: prieš tai jokių dietų nesilaikė, todėl nekantrauja susitikti su mitybos specialiste V. Kurpiene.

Projektas „Sulieknėk sveikai“ padės ne tik jo dalyvėms

Primename, jog trijų projekto dalyvių laukia maksimalių išbandymų metas. Moterims, su kuriomis ką tik supažindinome, dovanosime grožio mėnesį: visą balandį jos turės galimybę mėgautis saugiais limfodrenažiniais masažais ir kitomis liekninamosiomis procedūromis visoje Lietuvoje esančiose studijose „Studio Figura“. Patobulinti kūno formas joms taip pat padės mitybos specialistė Vaida Kurpienė, kuri pateiks asmenines mitybos rekomendacijas.

Portalo DELFI skaitytojai galės sekti tris lieknėjimo istorijas ir semtis ne tik įkvėpimo, bet ir gauti realių patarimų.

Projekto pabaigoje pamatysime, kuriai dalyvei sekėsi geriausiai ir ar joms pavyko pasiekti užsibrėžtų tikslų: Livetai – tilpti į „M“ dydžio džinsus, Aušrai – nebesijausti it pelkei, o Eglei – atsikratyti net vienuolikos kilogramų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)