Kadangi labai mėgstu gamint ir domiuosi sveika gyvensena, tai noriu pasidalinti dviem sveikuoliškais ir labai skaniais šventiniais patiekalais :)

Pirmas patiekalas, kurį visada gaminu šventėms - žaliavalgiškas tortas, gaminu juos įvairius, bet noriu pasidalinti pačiu ypatingiausiu, kurį gaminau draugės vestuvėms :)

Pagrindui reikės:

1/2 puodelio (amerikietiškas puodelis - 230 ml.) migdolų (tinka bet kokie kiti riešutai);
1/2 puodelio datulių;
¼ šaukštelio jūros (aš naudojau Himalajų) druskos;

Kremui:

1 ½ puodelio nekepintų anakardžių (mirkyti juos per naktį, arba mažiausiai 5 val.);
1 vanilės ankštis;
1 citrinos sultys ( dėl rūgštelės tortas gaunasi toks, kaip 'cheescake'as - sūrio pyragas, todėl galima dėti ir daugiau, o galima ir nedėti);
1/3 puodelio skysto kokosų aliejaus (jei pas jus namuose šalta ir jis kietas - ištirpinkite karšto vandens vonelėje);
1/3 puodelio skysto medaus arba agavos sirupo;
papuošimui naudojau rožių lapelius;

1. Susmulkinam pagrindo ingridientus kombaine su S formos peiliuku. Man lengviau tai daryti atskirai, o paskui sumaišyti, nepamirštam to žiupsnelio druskos - ji labai išbaigia skonį. Išklojame torto formą maistine plėvele, kad paskui būtų lengva tą tortą iškrapštyti ir paskirstome tolygiai pagrindo masę.

2. Ruošiame kremą - šiuo atveju be Vitamixo ar panašaus galingo blenderio turbūt neišsiversite, metame ten mirkytus, perplautus anakardžius, pilame kokosų aliejų, medų, citrinos sultis, išgramdome vanilės ankštį, teks kažkiek ir vandenuko įpilti, bet su juo neskubėkit - tik labai po nedaug, lygiai tiek, kad plaktųsi. Lėtai, švelniai ir atsargiai, su pertraukėlėmis plakit kremą.

Iš patirties galiu pasakyti, kad tai pavyksta lengviau, jei blenderio asotis būna užpildytas tik iki pusės. Viskas :) Paprasta ar ne?.. Visada galima paįvairinti naudojant bet kokias trintas uogas ar vaisius, tiesiog įmaišant juos į dalį anakardžių kremo ir sluoksniuojant. Galima berti kakavos, galima puošti uogomis ar gyvomis gėlėmis. Pasitelkit fantaziją, šitas - toks visai bazinis variantas.

3. Beliko supilti kremą ant iškloto pagrindo, pabarstyti rožių žiedlapiais ir pašauti į šaldymo kamerą bent porai valandų. Išimkite iš ten 30 min prieš ragavimą, likučius taip pat laikykite šaldiklyje (kokius likučius? :). Tortas gaunasi be galo be galo be galo be galo be galo be galo be galo be galo be galo be galo be galo skanus ir sveikas :) Pabandykit.

Ir dar vienas receptas - naminis veganiškas šokoladas. Labai greit pagaminamas tik iš trijų ingridientų, kai norisi ko nors skanaus ir tingisi eiti į parduotuvę, arba kei greitai reikia šventę susikurti :))

Naminis šokoladas

Reikės: pusės puodelio aukštos kokybės kakavos arba kerobo , 1/4 puodelio kokoso aliejaus, 1/4 puodelio kakavos sviesto (nebūtinai), 1/5 puodelio saldiklio (agavų sirupo, arba medaus, arba datulių trintų, arba galima visai be jo apsieiti jei mėgstat kartų :).

Proporcijos apytikrės, nes gaminant niekad nematuoju, visad gaunasi skirtingai :) Aš dar beriu žiupsnelį himalajų druskos, saldžiuose dalykuose ji padeda ryškiau atsiskleisti skoniui. Taip pat galime skaninti įvairiais riešutais, priedais, razinomis, kitais džiovintais vaisiais, arba kaip kad čia, nuotraukoje - kokosų drožlėmis.

Visus ingredientus šildome maišant vandens vonelėje, pilame į formeles, šauname į kamerą ir laižome pirštukus :) Taip, taip - šokoladas tikrai tirpsta greičiau nei įprastas, visom prasmėm, todėl aš jį laikau šaldytuve :)

Skanios, saldžios dienos :)

Ieva

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)