Tortui reikės:

Biskvitui:

2 burokų
1 puodelių augalinio pieno (jei burokai sultingi - kiekį atitinkamai mažinti)
1,5 puodelio cukraus
1/2 puodelio aliejaus (kokosų, rapsų)
1 šaukštelio vanilės
1,5 puodelio miltų (galima naudoti ir avižų miltus)
2 šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 puodelio kakavos

Kremui:

2 sunokusių avokadų
1/2 puodelio kakavos
1/2 puodelio klevų ar agavų sirupo
2 šaukštelių kokosų aliejaus ar kokoso pieno
1/2 šaukštelio vanilės

Paruošimas:

1. Burokėlius (tinka ir žali, ir virti!) nulupti, supjaustyti smulkesniais gabalėliais ir sutrinti trintuve iki tyrelės. Sumaišyti visus biskvito ingredientus, taip pat ir trintus burokėlius į tešlą.

2. Kepti įkaitintoje orkaitėje (195°C), biskvito formoje - galima tiek vienoje formoje ~40 minučių (kol gražiai iškyla ir tampa rusvos spalvos), o paskui perpjauti biskvitą pusiau, bet galima ir kepti dvejose vienodo dydžio formose, ~30 minučių - tada nereiks biskvito pjaustyti.

3. Ruošiant kremą, avokadus nulupti, išimti kauliuką. Avokado "mėsą" sutrinti trintuvėje su kitais kremo ingredientais.

4. Atvėsusį biskvitą ištepti kremu. Užvožti antrą biskvitą (ar antrą biskvito dalį), viršų ištepti likusiu kremu. Galima papuošti riešutais ar uogomis.

Ugnė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)