Mokytoja

Beveik kiekvienas vyras tarp savo vaikystės atsiminimų saugo jaudinančią meilę mokytojai. Viena vertus, mokytoja įkūnija valdžią ir griežtumą, o jos gebėjimas vadovauti kartais nenusileidžia didžiausių korporacijų vadovams (pabandykite suvaldyti nutrūktgalvių minią neišsikraustydami iš proto!).

Tuo pačiu metu mokytojos profesija reikalauja jautrumo, dėmesio, begalinės kantrybės ir gebėjimo nuoširdžiai mylėti vaikus. Žodžiu, mokytoja privalo savyje suderinti visiškai priešingas savybes – motinos švelnumą ir valdingos moters galią. Tad nenuostabu, kad toks kontrastas pakeri vyrus nuo pat mokyklos suolo.

Policijos tarnautoja

Gražuolė griežta uniforma – bet kurio vyro svajonių objektas. Teisėtvarkos sergėtojų tarnyba asocijuojasi su pavojais ir sunkumais, ji reikalauja atsidavimo, drąsos, ryžto, intelektualinių gebėjimų ir puikios fizinės formos, nes kovoti su nusikalstamumu moterims tenka vienodai kaip ir vyrams.

Tačiau moteris, kuri sugeba dirbdama tokį darbą nevirsti kareiviu ir išsaugoti žavesį bei moteriškumą, neabejotinai pavergs paties reikliausio vyro širdį. Nėra nieko seksualiau nei harmoningas dvasios (ir kūno) jėgos ir moters silpnumo derinys.

Gydytoja ar medicinos seselė

Stipriosios lyties silpnybė damoms baltais chalatais paaiškinama labai paprastai. Net aršiausio feminizmo laikais vyrus traukia (kad ir nesąmoningai) išskirtinai moteriškos savybės: gebėjimas negailint jėgų rūpintis kitais, geraširdiškumas, gerumas.

O jeigu prie to dar pridėsite gydytojams paprastai būdingą griežtumą, organizuotumą ir intelektą, tai gausis neįtikėtinai seksualus ir patrauklus paveikslas. Ne veltui būtent medicinos seselės kostiumas neįtikėtinai populiarus suaugusiems skirtose parduotuvėse.

Aktorė, šokėja ar dainininkė

Moteris, kuri profesiniame gyvenime pasirenka sceną, paprastai tampa daugelio susižavėjimo objektu. Tai reiškia, kad ji vyruose pažadina medžiotojo instinktą. Aktorėms ir dainininkėms būdingas emocionalumas, ekstravagantiškumas, kartais netgi polinkis į epatažą. Be to, būtent šių profesijų atstovėms paprasčiau nei visoms kitoms moterims nuolat būti kitokiomis, stebinti įvaizdžių kaita. Prie jų neįmanoma priprasti – tai būtent ta savybė, kuri visuomet pavergia vyrus.

Namų šeimininkė

Vis dar nemažai vyrų mano, kad moteriai nėra geresnio užsiėmimo nei rūpintis namais ir vaikų auklėjimu. Čia kalbama ne vien apie patogų pasiskirstymą vaidmenimis, mat vyrai nuoširdžiai tvirtina, kad namams ir šeimai pasišventusi moteris – neįtikėtinai seksualu.

Tokią poziciją paaiškinti labai paprasta – vyras šalia tokios moters pagal nutylėjimą tampa maitintoju, gynėju, ant jo pečių gula finansinio šeimos aprūpinimo našta, o moteriai tenka silpnos ir globos reikalaujančios būtybės, besirūpinančios šeimos židiniu, vaidmuo.

Tiesa, statistika šiuo klausimu skirtingose šalyse skiriasi. Kuo labiau į Vakarus, tuo vyrai palankiau vertina savo išrinktųjų karjeros siekius ir vien tik namų ūkiu užsiimančioje moteryje įžvelgia mažiau seksualumo.

Stiuardesė

Romantikos ir paslaptingumo auros gaubiama profesija nepajudinamai pirmauja seksualiausių ir moteriškiausių profesijų reitinge praktiškai nuo jo atsiradimo. Stiuardesės savyje nuostabiai suderina jaudinantį trapumą ir charakterio stiprybę.

Pakanka vienos jos draugiškos šypsenos, kad pamirštum skrydžio baimę, tačiau tuo pat metu jos moka akimirksniu virsti šaltakraujiškomis medicinos seserimis, vertėjomis, psichologėmis, diplomatėmis, vaikų auklėtojomis – ko tik nenutinka skrydžių metu! Pagaliau, skrydžių palydovės yra nepasiekiamos ir nepagaunamos – jos visada danguje, visada kelyje, vadinasi, norint laimėti šių nežemiškų gražuolių širdis teks ne juokais pasistengti. O gal net eiti paskui jas į pasaulio kraštą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)