Plaukus stiprinkite šaltinio vandeniu

Plaukų augimą skatina ir šaknis stiprina plaukuotųjų beržų arba ąžuolų žievių nuoviras, medetkos padeda tuomet, kai plaukai pleiskanoja, riebaluojasi, slenka, o nušiurusiems galiukams gali padėti ajerų nuoviras, nuo kurio plaukai nesišakoja, blizga, net pašviesėja. Norint, kad plaukai žavingai blizgėtų, juos reikia plauti sula, o jei ilgi plaukai plaunami vien šaltinio vandeniu, tai būna tvirti ir itin sveiki.

Pažįstu vieną pagyvenusią moterį, kurios plaukai siekia žemę ir yra nepaprastai sveikai žvilgantys. Tai dėl šaltinio vandens, kurio kartą per savaitę moters vyras parveža iš vieno Vilniaus rajone esančio šaltinio.

Sausą odą maitinkite aliejais ir užpilų kaukėmis

Jei galvos oda sausa, pleiskanojanti, prieš plovimą ją patartina sudrėkinti ir pamaitinti kviečių gemalų aliejaus arba ankstyvųjų šalpusnių lapų užpilo kauke. Galvos odą dezinfekuoja, ramina, drėkina, o plaukus šviesina ramunėlių nuoviras – stiprų nuovirą reikia atskiesti vandeniu ir perplauti tinkančiu šampūnu ištrinktus plaukus.

Aš savo plaukų priežiūrai naudoju itin mažai priemonių – išskirtinai lietuviškus, skirtus jautriai sausai odai, šampūnus, kondicionierių, kartais kaukę ir balzamą, kuris palengvina plonų, besiveliančių plaukų iššukavimą. Plonus plaukus kartais perplaunu specialiu žolelių nuoviru, kuris juos stiprina, saugo nuo karščio poveikio (jei sausa oda, nepatartina naudoti džiovintuvo, tačiau aš be jo neišsiverčiu) ir atgaivina galvos odą. Tokių žolelių rinkinių įsigyju įvairiose tautinio paveldo mugėse iš nemasinės gamybos sertifikuotų žolininkų.