Atsižvelgiant į dažnėjančius gyventojų pranešimus apie neteisėtai organizuojamas transporto priemonių lenktynes Kauno mieste bei jaunimą, vartojantį alkoholinius gėrimus jų metu, siekiant užtikrinti saugų eismą, viešąją tvarką, užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms ir administraciniams teisės pažeidimams viešose vietose, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos ir Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnai patruliavo Taikos pr. ir Elektrėnų g., kuriose kauniečiai vakarais viliasi pasijusti filmo „Greiti ir įsiutę“ herojais.

Minėtose gatvėse esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse, įvažiavimuose į įmonių teritorijas, kur ketvirtadienio vakarą susirinko apie 100 transporto priemonių, Kauno apskrities policijos pareigūnai tikrino vairuotojų dokumentus, transporto priemonių techninės apžiūros ir privalomojo draudimo dokumentus, ieškojo narkotinių medžiagų.

Tąvakar nustatyta 12 pažeidimų. 4 transporto priemonės buvo vairuojamos neapsidraudus transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, 3 transporto priemonės stovėjo vietose, kuriose Kelių eismo taisyklės draudžia sustoti ar stovėti, 2 vairuotojai pažeidė Kelių eismo taisyklėse nustatytą įspėjamųjų signalų naudojimo tvarką, 2 transporto priemonės kirto ištisinę liniją, 1 transporto priemonėje buvo vežama daugiau asmenų negu numatyta nustatytoje tvarkoje.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 7 asmenys, dar 177 buvo sužeisti (praėjusiais metais iki kovo mėnesio pabaigos Kauno apskrityje žuvo 7 asmenys, 120 buvo sužeista), todėl Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)