1. Želė kiaušiniai

Paruošimui Jums reikės:

200 g grietinėlės
pagal skonį vandens
1 vnt. želatinos
10 vnt. tuščių kiaušinių lukštų
1 persikų skonio želė
1 braškių skonio želė
1 citrinos skonio želė
1 aviečių skonio želė

Pirmiausia pasiruošiame kiaušinių lukštus. Atsargiai praduriame kiaušinių viršūnėles ir švirkštu ištraukiame kiaušinio baltymą ir trynį.

Atskirai ištirpiname želė reikiamame vandens kiekyje. Tada pilame po 2 šaukštus pirmosios spalvos želė į kiekvieną kiaušinį. Įdedame į šaldytuvą ir palaukiame, kol pirmasis želė sluoksnis sustingsta. Po to pilame kito skonio želė. Ir vėl dedame į šaldytuvą ir paliekame sustingti antrajam sluoksniui.

Trečiąjį sluoksnį darome iš želatinos ir grietinėlės. Želatiną išbrinkiname šiltoje grietinėlėje (vandens kiekis nurodytas ant želatinos pakuotės, mes vietoj vandens naudojame grietinėlę.
4-5 sluoksniai kartojame viską taip pat, kaip pirmuosius du.

Kai kiaušiniai gerai sustingsta, atsargiai nulupame lukštą ir valgome.
Skanaus!

2. Krepšeliai su persikais

Paruošimui Jums reikės:

10 vnt. krepšelių
1 persikas
1 indelis grūdėtos varškės

Persikus supjaustyti mažais kubeliais.
Paimti krepšelius ir į juos pridėti po kupiną šaukštelį nuvarvintos grūdėtosios varškės. Ant viršaus uždėti smulkiai supjaustytus persikus.
Ir gražu, ir labai skanu :)
Skanaus

3. Įdaryti persikai

Paruošimui Jums reikės:

1 arb. šaukštelis cinamono
1 valg. šaukštas džiūvėsių
4 dideli persikai
120 g rikotos
2 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai kapotų skrudintų migdolų

Dubenyje gerai išmaišyti rikotą, sukrų, džiūvėsius, migdolus ir cinamoną. Masės su kaupu pridėti į vaisių puseles.
Jei persikai švieži galima juos apkepti orkaitėje kartu su įdaryta mase. Kepti 190 laipsnių orkaitėje 6-8 minutes.
Tai sveikuoliškas desertas, kurio komponentai labai dera tarpusavyje.

Skanaus

4. Apelsininis pyragas su migdolais

Paruošimui Jums reikės:

3 kiaušiniai
3 apelsinai
370 g cukraus
1 valg. šaukštas kepimo miltelių
300 g maltų migdolų

Du švariai nuplautus apelsinus dėkite į šaltą vandenį, užvirus virkite 15 min. Tada išimkite ir panardinkite į šaltą vandenį. Atvėsusius vėl 15 min. pavirkite (nebus karti žievelė). Paruoštus apelsinus perpjaukite skersai, išimkite sėklas ir sumalkite virtuviniu kombainu (kartu su žievele).

Dubenyje plaktuvu išplakite kiaušinius su 215 g cukraus, supilkite apelsinus ir maltus migdolus, įberkite kepimo miltelius, išmaišykite ir viską supilkite į kepimo formą ir kepkite 170 C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Nuo likusio apelsino nulupkite žievelę, ją susmulkinkite ir 5 min. pavirkite. Iš apelsino išspauskite sultis ir su 155 g cukraus kaitinkite tol, kol cukrus išsilydys ir sirupas sutirštės. Tada įdėkite susmulkintas žieveles, apipilkite iškepusį pyragą.
Skanaus

5. Vyno želės ir grietinėlės desertas (N-18)

Perspėjame, kad neatsakingas alkoholio vartojimas žaloja jūsų sveikatą!

Paruošimui Jums reikės:

200 ml vandens
1 butelis pasirinkto skonio vyno
3 rūšių želė (raudonos, geltonos ir žalios spalvos)
1 pakelis sausos grietinėlės

Želė gaminti sumaišius su vynu (ne vandeniu) Sustingusią želė supjaustyti kubeliais.
Sausą grietinėlę sumaišome su vandeniu ir plakame, kol susidarys standžios putos.
Į taurę pradžioje dedame šiek tiek grietinėlės, tada susmulkintos želė, vėl grietinėlės ir ant viršaus daug želė. Papuošiame mėtos lapeliu.

Grietinėlę galima keisti ledais, paskaninti vaisiais.
Skanaus!

Gintarė Blažienė

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)