M. Vlady Laffitte namuose pasakoja apie savo kilmę, Leonido Brežnevo erą ir Vladimiro Putino Rusiją, apie Prancūzijos aktualijas, imigrantus, ES ir apie savo dramatišką meilę. „Nuo 1967-ųjų pradžios su V. Vysockiu susitikdavome mano viešbutyje, tačiau neturėjome teisės kartu nakvoti. V. Vysockis tuomet buvo jau labai gerai žinomas, visos durys, išskyrus valdžios, jam buvo atvertos - valdžia jį šmeižė, vadino šizofreniku“.

M. Vlady gyveno su dainininku keliolika metų iki pat jo mirties. „Skaudžiausia, kad jis nuolat būdavo žeminamas: dainos, išimtos iš filmų prieš pat jiems pasirodant, teatruose uždrausti spektakliai, atimta bet kokia galimybė būti publikuojamam“.

Savaitraščiui „Laikas“ M. Vlady pasakoja apie poros apsilankymą Lietuvoje ir galiausiai gautą leidimą kartu su V. Vysockiu išvykti į užsienį: „KGB darbuotojas mane iškvietė naktį. Jis pasakė, kad vizos niekas neišduos. Aš pranešiau į Paryžių – George‘ui Marchais, Prancūzijos komunistų partijos generaliniam sekretoriui. Tas pasiskundė Leonidui Brežnevui ir pareikalavo išduoti išvykimo vizą V. Vysockiui. Ir L. Brežnevas sutiko“.

Vis dėlto, pasak M. Vlady, pinigai, važinėjimasis prabangiu automobiliu ir gyvenimas geruose viešbučiuose V. Vysockį labai nuvylė. „Vokietijoje jis susivėmė gatvėje išvydęs, kad parduotuvėse tiek visko yra. Jį ištiko psichologinis šokas, jautėsi lyg gavęs smūgį kumščiu į pilvą. Mes nieko panašaus neturime, nors milijonai žmonių aukojosi, kad laimėtų karą, sakė V. Vysockis. Tada išsiveržęs patriotizmo jausmas tebegyvas Vladimiro dainose“, - pasakoja M. Vlady. Vokietija, Paryžius, Amerika – visur V. Vysockis jautėsi sutrikęs. Čia jis staiga suvokė, kad yra tik žinomos moters vyras - jis nebebuvo asmenybė.

Paklausta, ar ilgisi Rusijos, M. Vlady sako, kad nekenčia visko, kas dabar ten vyksta. Ji vengia po komunizmo išaugusios visuomenės, kuri nepakenčia intelektualų, kurioje įsigalėjęs laukinis kapitalizmas. „Paskutinį kartą ten lankiausi gal 1998-aisiais. Praleidau keturias dienas Maskvoje, norėdama padirbėti su aktoriais. Bet pasivaikščiojusi po savo senąjį kvartalą pamačiau tokių dalykų, kurie man sukėlė šleikštulį. Paskui grįžusi namo tris dienas gulėjau lovoje. Aš mačiau vaikiūkščius, kurie gatvėse elgetavo, vartojo narkotikus, mergaites ir berniukus, užsiimančius prostitucija. Senius, drebančiomis rankomis pardavinėjančius suvenyrinius puodukus“. . „Laiko“ korespondento paklausta apie Vladimirą Putiną, M. Vlady atsakė, kad Rusiją valdo žmonės, įgavę valdžią, nes buvo „aparačikai“ - jie maudosi doleriuose, jie išvogė Rusiją. „O kalbant apie V. Putiną - tai istorija apie tipelį iš KGB“.

Penktadienio „Laike“ M. Vlady komentuoja ir šiuolaikinę Prancūzijos visuomenę, jai turi daug priekaištų.

Paklausta, kaip balsuos per gegužės 29-osios Europos Konstitucijos referendumą, ji sako abejojanti: „Net neįsivaizduoju. Esu sutrikusi. Vyksta įvairios propagandinės akcijos, klausau debatų per prancūzų Kultūros radijo kanalą. Visur susipriešinimas, visur reikia ką nors ginti“.

M. Vlady yra vaidinusi 80 kino, 30 televizijos filmų, sukūrė 15 vaidmenų teatre. Šiemet ji išleido naujausią savo knygą, pelniusią didelį pasisekimą – „24 sekundės vaizdo“.

Visas interviu su garsia prancūzų aktore M. Vlady - šio penktadienio savaitraštyje „Laikas“.