„Visuomenė su šiuo projektu nėra taip giliai susipažinusi. Kai „ištraukiamos“ vieno ar kito teisės akto tam tikros nuostatos, nėra teisinga. Juo labiau, kad tai tik mokslininkų siūlymai, o diskusijos dar vyks. Džiaugiuosi, jog Trišalėje taryboje už vieno stalo pavyko sukviesti darbdavius ir darbuotojus, kad jie galėtų diskutuoti ir derėtis. Numatėm terminą, per kurį reikėtų apsispręsti dėl tam tikrų nuostatų, kurios kelia daugiausia nesutarimų. Aš taip pat nesutinku su kai kuriomis nuostatomis, sakykim, dėl mažos išeitinės išmokos, bet yra galimybė kalbėtis su darbdaviais ir derinti pozicijas. Pasikartosiu, kad taip ir sutarta Trišalėje taryboje, nes galbūt ir darbdaviams kurios nors nuostatos nepatinka“, – kalbėjo ministrė.

Prezidentė D. Grybauskaitė socialinio modelio projektą pavadino pasiūlymų kratiniu, o jo finansavimą - 5 milijonų litų išbarstymu. Anot šalies vadovės, šį darbą  Vyriausybė turėjo atlikti nemokamai. Anot prezidentės,Vyriausybė tinkamai nepristatė modelio visuomenei, diskusijoms pateikė neparengtą projektą.

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius tokio socialinio modelio parengimą vadino vienu iš svarbiausių šalies nepriklausomybės laikotarpio darbų.

Laida „Pozicija“ transliuojama antradieniais, trečiadieniais ir ketvirtadieniais 8.05 val.