Seimo Liberalų ir centro frakcijos seniūno pavaduotojas S. Lapėnas kreipėsi į VTF prašydamas pateikti informaciją, ar privatūs investuotojai vykdo valstybei per privatizavimą duotus įsipareigojimus, teigiama frakcijos pranešime spaudai.

S. Lapėnas konkrečių įtarimų neatskleidė. "Kilo abejonių, kad privatizavimo sandoriuose numatytų įsipareigojimų vykdymo kontrolė yra ganėtinai silpna. Verta pasižiūrėti, kaip įsipareigojimai yra vykdomi šiuo metu", - Eltai kalbėjo S. Lapėnas.

Pastaruoju metu A. Zuokas ne kartą išreiškė nepasitenkinimą vienos didžiausių Lietuvos komercinių televizijų LNK reportažais. "MG Baltic" per bendrovę "MG Baltic Investment" valdo 80 proc. LNK akcijų bei turi kontrolinį Eltos akcijų paketą.

2003 metų spalį už 152 mln. litų įsigiję 91,95 proc. "Stumbro" akcijų, "MG Baltic" grupei priklausantys "Mineraliniai vandenys" įsipareigojo per trejus metus į įmonės įstatinį kapitalą investuoti 40 mln. litų, iki 2005 metų eksportuoti 500 tūkst. dekalitrų produkcijos bei metus išlaikyti 90 proc. darbo vietų.

Šių metų vasarį skelbta, jog VTF patvirtino, kad koncerno "Mineraliniai vandenys" įvykdė alkoholio gamybos įmonės "Stumbras" privatizavimo sutartyje numatytus investicijų bei eksporto įsipareigojimus.

"Mineraliniai vandenys" pernai išpirko "Stumbro" akcijų už 40 mln. litų ir taip anksčiau laiko įvykdė investicinius įsipareigojimus. Skelbta, kad į užsienio rinkas pernai buvo parduota 570 tūkst. dekalitrų pagamintos produkcijos.

2004 metais "Stumbras" uždirbo 6,561 mln. litų grynojo pelno, pardavimai siekė 89,778 mln. litų.

Šiuo metu "Mineraliniai vandenys" valdo daugiau kaip 99 proc. "Stumbro" akcijų.

Alkoholio gamybos bendrovės akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Einamajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją