Pinigų kol kas sulauks tik Palangos ir Klaipėdos savivaldybės, nes Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija, prižiūrinti Neringos paplūdimius, esą niekaip nesugeba pateikti tinkamos sąmatos. Ir nors pinigų yra, abejojama, ar bus spėta paplūdimius tinkamai paruošti vasaros sezonui.

„Iš pradžių skambėjo žinia, jog Klaipėda liks be nieko. Šiandien išgirdome, kad iš Aplinkos ministerijos gausime 65 tūkst. eurų. Visus šiuos pinigus skirsime krantotvarkai – apkloti kopas žabtvorėmis, kad nebebūtų daroma žala. Savivaldybė dar pridės apie 34 tūkst. eurų. Visos šios sumos ir turės užtekti suremontuoti laiptus, takelius, vedančius į paplūdimį, atkurti kitą nuniokotą infrastruktūrą“, – vardijo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jis pabrėžė, jog kelio atgal nėra – sutvarkyti paplūdimius reikia iki vasaros sezono, o ne jam pasibaigus. „Mūsų ūkininkai, kurie prižiūri paplūdimius, turės suktis labai greitai. Aišku, pirkti paslaugas reikia viešųjų pirkimų procedūrų, bet tikiuosi, kad viską padaryti suspėsime“, – vylėsi V. Grubliauskas.

Uostamiesčio paplūdimius prižiūrinčios įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ darbuotojai pliažuose jau pradėjo darbus. Paavyzdžiui, I Melnragėje jau sukalti nauji laiptai, vedantys į paplūdimį nuo centrinio tako.

„Pats mačiau uragano „Feliksas“ padarinius ir galiu konstatuoti, kad jie nėra tokie tragiški. Vasaros sezoną paplūdimiuose galima drąsiai pradėti. Be to, savivaldybės tikrai žinojo, kad gaus pinigų, tad jau seniai galėjo pradėti viešųjų pirkimų procedūras, o dabar jau vyktų darbai. Manau, jog svarbiausia yra ne pasirengti vasaros sezonui, o likviduoti uragano „Feliksas“ padarinius todėl, kad jei užkluptų nauja audra, pasekmės nebūtų itin liūdnos. Geriau pasisaugoti, todėl krantotvarkai šiemet ir skirta daugiau pinigų nei pernai. Klimato kaita yra iššūkis mums visiems, tai reikia pripažinti. Nieko nuostabaus, jei tokių kataklizmų bus ir ateityje“, – dėstė pajūrio paplūdimius antradienį dar kartą apžiūrėjęs aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Palangos paplūdimių krantotvarkai Aplinkos ministerija skyrė 75 tūkst. eurų.

Teigiama, kad visuose pajūrio paplūdimiuose vasaros sezonui bus pasirengta. Ketinama sutvarkyti bent jau pagrindinius laiptus, kuriais galima nusileisti į paplūdimį, nes dabar arba jų visai nėra, arba jie pakibę ore.

Tose vietose, kurių nebus spėta sutvarkyti, tačiau žmonės per jas bandys patekti į pliažus, ketinama pastatyti įspėjamuosius ženklus, jog eiti pavojinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)