Ričardo Maceinos auklėtinės laimėjo ketvirtfinalio seriją 2:1, o tuo metu „Sūduva“ liejo prakaitą treniruotėse, kadangi reguliariajame sezone užėmė antrąją vietą ir iš karto pateko į pusfinalį.

Šį sezoną komandos reguliariajame čempionate susitiko keturis kartus ir visas pergales užtikrintai iškovojo Rimvydo Samulėno kariauna: 70:46, 100:51, 68:54 ir 81:69.

„Visada būna pirmas kartas“, – šypsojosi R. Maceina, kalbėdamas apie šansus įveikti „Sūduvą“.

Tuo metu R.Samulėnas teigė, kad pusfinalyje viskas prasideda iš naujo ir skatino pamiršti reguliariajame sezone iškovotas pergales, nes jos jau – praeitis.

„Aisčių“ strategas R. Maceina atkrintamosiose kol kas panaudojo vos 6 žaidėjas. Jolanta Marmienė rungtyniavo be keitimų, o Laura Svarytė ilsėdavo vos po 50 sekundžių. Greta Tamašauskaitė ant parketo praleisdavo po 36 minutes, Monika Petrauskaitė – 31, Laura Želnytė – 16.

Tuo tarpu „Sūduva“ turi ilgesnį atsarginį žaidėjų suolelį ir R. Samulėnas tuo naudojasi – reguliariajame sezone Sandra Baliutavičiūtė buvo ta krepšininkė, kuri rungtyniaudavo daugiausiai – 30 minučių. Septynios žaidėjos žaisdavo po 22–27 minutes, o Laimos Rickevičiūtės žaidimo laikas siekė 19 minučių.

Rotaciją turėtų padidinti ir antradienį debiutuosianti Ieva Kazlauskaitė, kuri LMKL vicečempiones sustiprino tik prieš pat atkrintamąsias.

Naudingiausia LMKL ketvirtfinalio etapo žaidėja tapusi Laura Svarytė turėtų „Sūduvai“ kelti daugiausiai rūpesčių. Marijampolės komandoje prieš „Aistes-LSU-Paradis“ sėkmingiausiai rungtyniauja Iveta Šalkauskė, S. Baliutavičiūtė ir Santa Okockytė.

Pirmoji „Sūduvos“ ir „Aisčų-LSU-Paradis“ dvikova įvyks kovo 24-ąją. Mačo, kurį tiesiogiai rodys DELFI TV, pradžia – 18.00 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją