Ar įsivaizduojate, kad turėdami vieną porą batų, su jais galėtumėte pasipuošti prie bet kokių drabužių? Atsikeliate ryte ir pagal nuotaiką pasirenkate batų spalvą?

Būtent tokius išmaniuosius batus po pasaulį pasiryžęs paskleisti pernai birželį į Lietuvą su komanda atsikraustęs Wallenas Mphepo.

Šiuo metu minios finansavimo puslapyje „Indegogo“ W. Mphepo pradėjo savo kampanija, kuria bando patikrinti, ar „Volvorri Timeless“ batai reikalingi visuomenei. Startuolis tikisi surinkti 50 tūkst. JAV dolerių. Prieš savaitę startavusiai kampanijai jau pavyko surinkti apie 9 tūkst. JAV dolerių.

Portalui DELFI W. Mphepo teigė, kad „Indegogo“ pasirinktas tam, kad būtų patikrinta, ar komandos kuriamas produktas iš tiesų reikalingas rinkai.

„Kai kalbame apie dėvimus išmaniuosius daiktus, dažnai galvojame apie kažką, ką galima nešioti ant riešo, bet mes norėjome sukurti kažką, kas pasitarnautų mados pasaulyje ir padėtų pasipuošti. Nežinau, ar mums pasiseks, bet bent pabandysime“, - kalbėjo pašnekovas.

Šiuo metu, pasak į Lietuvą atsikrausčiusio užsieniečio, komandoje dirba septyni žmonės – iš Kinijos, JAV, Olandijos.

Wallenas Mphepo
W. Mphepo pasakojo, kad idėja kurti išmaniuosius batus jam kilo prieš šešerius metus, tačiau tuomet technologijos dar buvo nepakankamai pažengusios, todėl jam teko šiek tiek palaukti.

Idėjos autorius gimė Zimbabvėje, tačiau užaugo Europoje, mokėsi Didžiojoje Britanijoje, JAV ir Švedijoje. Bakalauro studijose W. Mphepo baigė fiziką ir matematiką, magistro – inžineriją.

Kurti išmaniojo telefono aplikacija spalvą keičiančius batus pašnekovas pradėjo Pekine, Kinijoje.

„Kinijoje kurti prototipą labai patogu. Ten yra daug gamintojų, kurie gali labai greitai ir lengvai keisti produkto gamybą. Jie gali labai greitai prisitaikyti ir tai yra pigiau, o kuriant produktą padaroma labai daug klaidų“, - pasakojo pašnekovas.

Pasak jo, sukūrus prototipą buvo nukeliauta į JAV ir bendradarbiaujama su gamybos sertifikavimo paslaugas teikiančiu „Dragon Innovation“.

Paklaustas, kaip startuolis atkeliavo į Lietuvą, W. Mphepo teigė, kad viską pakeitė vienas renginys Pekine.

„Lankiausi tarptautinėje mugėje Pekine ir, man rodos, Europos prekybos rūmai savo pristatyme paminėjo Lietuvą. Vėliau priėjęs prie atstovų pradėjau domėtis Lietuva ir jie pasiūlė man apsilankyti Lietuvos ambasadoje Pekine. Ambasados darbuotojai buvo labai malonų, mandagūs ir informatyvūs. Jie suteikė man visą informaciją, kurios paklausiau. Tvirtai apsisprendžiau ir apie kitas valstybes net nesvarsčiau“, - teigė jis.

Vyras pasakojo, kad Lietuva jaunoms kompanijoms gali pasiūlyti labai geras verslo kūrimo ir plėtojimo sąlygas. Pasak jo, Lietuva jį sužavėjo tiek verslo vystymo kaštais, tiek greičiu bei kokybe.

„Lietuva nuostabi šalis. Tik kažkodėl žmonės apie ją pakankamai mažai girdi. Jei nebūčiau sudalyvavęs toje mugėje Pekine, taip pat nieko apie Lietuvą nebūčiau žinojęs“, - kalbėjo jis.

Pašnekovas teigė, kad startuolis yra pasiruošęs pradėti batų gamybą – sukurta visa inžinerija, programinė įranga, elektronika, šiuo metu komanda ieško investicijų, kad batus galėtų pradėti tiekti klientams.

W. Mphepo yra UAB „Baltic Tigers Lt“ vadovas ir akcininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)