Kurk Lietuvai“ specialistų Agnės Žemaitės ir Kazio Pupinio parengtą darbinių atostogų programą vysto Klaipėdos ekonominės plėtros agentūra. Planuojama, kad kas vasarą į uostamiestį dirbti atostogaujant arba atostogauti dirbant atvyks mažiausiai 50 kūrybinių sričių jaunųjų profesionalų iš Lietuvos ir kitų šalių.

Kultūros Fabrikas Hub“ – tai speciali bendradarbiavimo erdvė, pasaulyje populiarėti pradėjusi 2000-aisias, supratus tokių erdvių naudą ir jų kuriamą pridėtinę vertę, kai suburiant talentingus kūrybinių industrijų atstovus užmezgami nauji kontaktai, keičiamasi žiniomis ir idėjomis, gimsta nauji projektai.

Jau 2014 metais pasaulyje tokių erdvių buvo per 4000, o pastaraisiais metais jų atsidarydavo po 5 per dieną.

Lietuvą ši tendencija pasiekė visai neseniai: Vilniuje jau nuo 2010 metų veikia bendradarbiavimo erdvės („Hub Vilnius“, „NVO Avilys“, „Rupertas“), Kaune šiais metais duris atvėrė „Talent Garden“.

Tačiau Vakarų Lietuvoje bendradarbiavimo erdvės potencialas iki šiol buvo neišnaudotas. Jau atidarytas ir bendruomenę pradėjęs burti „Kultūros Fabrikas Hub“ – naujausias tokio tipo projektas Vakarų Lietuvoje.

Vasarą uostamiestyje nusprendusius dirbti profesionalus „Fabrikas Hub“ pasitiks ne tik šiuolaikiška erdve pačiame miesto senamiestyje su lauko ir stogo terasomis, kinu bei teatru, bet ir įvairiais seminarais ir dirbtuvėmis, prie kurių organizavimo noriai prisideda LCC universitetas bei kuriančių klaipėdiečių bendruomenė „Mazgas“.

Daugiau nei 15 apgyvendinimo paslaugas teikiančių „Fabrikas Hub“ partnerių sutiko rezidentų viešnagei taikyti specialias nuolaidas.

„Kurk Lietuvai“ dalyviai įgyvendino labai svarbų projektą“, – entuziazmo neslepė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. „Klaipėda laukia jaunųjų profesionalų ir tikiu, kad kai kurie iš jų savo viešnagę pratęs ir vasarai pasibaigus“, – pridūrė meras.

Norintieji vasarą dirbti prie jūros jau kviečiami registruotis „Kultūros Fabrikas Hub“ svetainėje.

Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros direktorė Raimonda Laužikienė pažada, kad vasaros rezidentai bus labai laukiami aktyviai besiburiančios dabartinės kūrybinio inkubatoriaus bendruomenės ir jiems bus siūlomos įvairios papildomos paslaugos bei pramogos lengvatinėmis sąlygomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją